• Krúžok aranžovania

          • Krúžok aranžovania sa tento školský rok veľmi dobre rozbehol. Dievčatá si poradili s obrázkom - kombinovaná technika tempera, suché kvety.

          • Spomienka na Viktóriu Régiu

          • Viktória Régia má 30. rokov a svoje krásne výročie oslávila opäť spoločne so základnými, strednými školami a profesionálnymi floristami. Tento jubilejný ročník, národnej súťaže  vo viazaní a aranžovaní kvetov sa konal v réžii Asociácie floristov a záhradníkov v priestoroch kina Fontána v Piešťanoch.

            Našu školu reprezentovali 4 dievčatá, ktoré síce nezískali žiadne z prvých troch miest, ale za svoje práce sa nemusia vôbec hanbiť a z témami sa popasovali veľmi dobre. Celkom sa súťaže zúčastnilo 30 účastníkov za kategóriu základných škôl a z piešťanských základných škôl sa naša škola, ZŠ F.E. Scherera, zúčastnila ako jediná. Dievčatá viazali svoje práce v troch disciplínach. Ako prvá bola kytica pre svoj idol, druhá aranžmá do detskej izby v štýle Minecraft a tretia disciplína bola veniec na stenu.  

            Umiestnenie dievčat: Vanessa Follková 9. B – 6. miesto, Simonka Jesenská 9. B – 7. miesto, Karolína Melicherová 9. B – 11. miesto, Adela Madrová 9. B – 16. miesto.

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy na celoslovenskej súťaži.

          • Popoludnie v knižnici - II. a III. oddelenie ŠKD

          • Navštívili ste už niekedy vernisáž? Ak áno, určite viete, že to je naozaj výnimočná udalosť. A videli ste niekedy niečo skôr ako všetci ostatní vôkol vás? Tak vtedy určite viete, že to je skvelý pocit. A deťom z II. a III. oddelenia ŠKD sa táto udalosť a tento pocit podarilo splniť v jedno štvrtkové popoludnie.

            Vo výstavnej sále našej knižnice na nich čakala pani autorka Toňa Revajová a pán ilustrátor Juraj Martiška. Tí spoločne deťom predstavili knižku, ktorú pani autorka napísala a pán ilustrátor skrášlil svojimi kresbami. “Rok Sivka Ohniváka” prenáša deti do krajiny splnených snov. A okrem ilustrácii v tejto knihe, naši školáci videli aj mnoho ďalšieho. Dokonca obrázky z knihy, ktorá ešte ani nevyšla z tlačiarne. Zvedaví školáci boli prví, ktorí túto vernisáž otvorili, zaželali jej plno spokojných návštevníkov. Domov odchádzali nie len s krásnymi zážitkami, novými informáciami ale i vlastným obrazom. Takým, ktorí pán Martiška namaľoval iba pre nich. 

          • Preliezačky v novom šate

          • Pekné jesenné počasie využili siedmaci na renováciu preliezačiek v areáli našej školy, ktoré používajú deti Materskej škôlky, ale aj deti zo sídliska. S náterom nám pomohli pani učiteľky. Deti už môžu predvádzať svoje akrobatické umenie na bezpečných a pekných prekážkach. Výsledok  si môžete pozrieť na vlastné oči.                                             

          • Ponožkový OKTÓBER 2023

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do akcie „PONOŽKOVÝ OKTÓBER“. Cieľom je pomôcť ľuďom v núdzi a zároveň otvárať deťom srdcia cez malé skutky bez nároku na odmenu .Ich úlohou je vyzbierať čo najviac ponožiek pre ľudí bez domova , keďže pre nich prichádza ťažké obdobie v roku – ZIMA. Aj keď pre nás sú čisté a teplé ponožky samozrejmosťou, pre ľudí bez domova sú častokrát luxusom. Pomôžte nám zbierať  NOVÉ, NEPOUŽITÉ PONOŽKY rôznych veľkostí  ( detské , dámske , pánske ) , ktoré po skončení akcie odovzdáme na zbernom mieste OZ Podaj ďalej v Piešťanoch .Prinesené ponožky odovzdajte triednej učiteľke, alebo ich zaneste do 9.B. na druhom poschodí a vhoď ich do označenej krabice.

          • Planetárium M.R. Štefánika

          • Dňa 25.9. 2023 sa žiaci 3.A triedy zúčastnili exkurzie do Hvezdárne a Planetária v Hlohovci. Počasie im vyšlo a celú cestu ich sprevádzalo slniečko. O necelú hodinu slnko vystriedali hviezdy na oblohe. No nie tie skutočné, ale virtuálne. Na krátku dobu sa preniesli myšlienkami vysoko nad našu milovanú planétu Zem a spoznali tak súhvezdia, Mesiac, kométy a ostatné planéty celkom z iného uhla ako len z obrázkov učebnice. Okrem suvenírov si odniesli jedinečný zážitok.

          • Dopravné ihrisko - exkurzia

          • Žiaci 2.A +2.B a niektorí žiaci zo 4.ročníka sa 26.9.2023 zúčastnili exkurzie v Trnave na Dopravnom ihrisku. Kde sa učili spoločne teóriu a dopravné značky, potom si vyskúšali všetko v praxi. Žiaci si skúsili pozíciu chodcov, bicykle a šlapacie káry. Všetci sa tešili z výletu.