• Planetárium M.R. Štefánika

          • Dňa 25.9. 2023 sa žiaci 3.A triedy zúčastnili exkurzie do Hvezdárne a Planetária v Hlohovci. Počasie im vyšlo a celú cestu ich sprevádzalo slniečko. O necelú hodinu slnko vystriedali hviezdy na oblohe. No nie tie skutočné, ale virtuálne. Na krátku dobu sa preniesli myšlienkami vysoko nad našu milovanú planétu Zem a spoznali tak súhvezdia, Mesiac, kométy a ostatné planéty celkom z iného uhla ako len z obrázkov učebnice. Okrem suvenírov si odniesli jedinečný zážitok.

          • Dopravné ihrisko - exkurzia

          • Žiaci 2.A +2.B a niektorí žiaci zo 4.ročníka sa 26.9.2023 zúčastnili exkurzie v Trnave na Dopravnom ihrisku. Kde sa učili spoločne teóriu a dopravné značky, potom si vyskúšali všetko v praxi. Žiaci si skúsili pozíciu chodcov, bicykle a šlapacie káry. Všetci sa tešili z výletu.

          • Najnezvyčajnejšia búdka Slovenska

          • Naša škola sa zapojila do 2 ročníka súťaže „Naj búdka Slovenska“. Usporiadateľom tohto projektu je občianske združenie Biele more sídliace v obci Malá Lehota. Zmyslom projektu je pomáhať u nás hniezdiacemu vtáctvu v rozvoji populácie a tak zvýšiť odolnosť krajiny voči nežiadúcim škodcom. Žiaci 7.B triedy podporili projekt vyrobením funkčnej búdky z bútľavého orecha, pre  vtákov používajúcich pre svoje prirodzené hniezdenie dutiny stromov /kuviky, sovy, krakľe, dudky, krutohlavy, žlny, tesáre.../. Žiacky výrobok bol ohodnotený v kategórii „B“, trinástym miestom spomedzi 121 výrobkov a prívlastkom „Najnezvyčajnejšia búdka Slovenska“

          • Kamarátstvo medzi dievčatami

          • Dňa 8.9.2023 sa uskutočnila beseda pre dievčatá 4.triedy na tému: "Kamarátstvo medzi dievčatami". Beseda sa uskutočnila v spolupráci s CPPaP - p. Stanková a Kozáková.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Prázdniny sa pominuli, začína sa škola. Kto to klope, dneska k ránu, na čarovnú školskú bránu? Krásne klope, to mi ver, mesiac štvrtý september.

            Každý začiatok školského roka je iný, plný očakávaní, veľkých plánov, radosti, stretnutí, ale hlavne začínajú pre prváčikov až deviatakov každodenné povinnosti. Niektoré  deti sa tešili, iné nie, ale všetci mali jedno spoločné tešili sa na kamarátov, kamarátky na nové dobrodružstvá a možno aj na niektoré predmety a učiteľov. Prváčikovia boli v napätí a očakávaní – čo sa to tu deje, čo ma čaká? Pri vchode do školského areálu, ešte pevne stískali ruky rodičov, ale potom zbadali kamošov a pridali sa ku nim. Staršie deti, už išli za svojimi  spolužiakmi, pani  učiteľkou, učiteľom. Po krátkom tanečnom programe a príhovore pani riaditeľky, ktorá privítali všetkých žiakov, učiteľov, rodičov vzniesol sa a zakrúžil  nad hlavami všetkých kŕdeľ  závodných holubov. Celkom 300 holubov sa vráti do svojich domovov,  ku pôvodným majiteľom. O túto netradičnú atrakciu sa postaral pán Jozef Michalica zo  Základnej organizácie chovateľov poštových holubov v Piešťanoch.