• Vianočný výlet vláčikom do Trnavy

          • Dňa 14.12.23 sa žiaci 4.triedy, krúžkov "Objavujeme Piešťany" a "Z každého rožka troška" zúčastnili vianočného výletu vláčikom do nášho krajskeho mesta Trnava. Pre niektoré deti to bola úplne prvá jazda vlakom. Cestou do Trnavy sa vo vlaku naučili niečo nové o okolí Piešťan, preopakovali vlastivedu, potešil ich pohľad na srnky a volavky. Po príchode do Trnavy sa naučili niečo o našom krajskom meste, obdivovali staré hradby, historické jadro mesta,významné pamiatky a pamätihodností Trnavy. V kine sme si pozreli krásnu rozprávku :"Perinbaba a dva svety", ktorá sa nám veľmi páčila.

            Po predstavení sme navštívili vianočné trhy, ochutnali detský punč a zrazu bol večer a čakala nás spiatočná cesta vlakom. 

            Riadne unavení, spokojní a plný krásnych zážitkov sme sa vrátili domov k rodičom. Ani nevedno ako, deň nám pri nabitom programe veľmi rýchlo ubehol👌

            A. V. J. 

          • Darčeky pre seniorov

          • Vinšujú Vám vinšovníci ...., šťastné a veselé Vianoce....a mnohé iné  vinše, koledy, piesne a básne sme dnes 14.12. priniesli do Domova pre seniorov v Moravanoch nad Váhom, spolu s malými darčekmi. Žiaci prvého a tretieho ročníka svojim vystúpením, vyčarili úsmevy na tvárach  babičiek a deduškov, ktorí si mnohé pesničky pospevovali spolu s nimi. Druhý úsmev sa rozjasnil na tvárach všetkých, pri odovzdávaní vianočných hviezdičiek s pozdravmi, ktoré pre nich pripravili žiaci našej školy. Prajeme vám šťastné a spokojné vianoce, naši milí seniori.

          • Elektronická hra

          • Dňa 13.12. si žiaci 9.B vo vedeckom brlohu  piešťanskej Elektrárne vlastnoručne vytvárali elektronické hry. Naučili sa zapájať rezistor, batériu i diódu. Milé elektronické kvízové tabuľky môžu darovať aj na Vianoce. V druhej časti exkurzie sa deviataci „ponorili“ do minulého storočia a prostredníctvom virtuálnej hry spoznali zákutia budovy Elektrárne v pôvodnom šate.

          • Vianočná akadémia

          • Vianoce sa blížia a čakajú na naše pozvanie. Tým najkrajším darom k Vianociam nie je nič, čo sa leskne zlatom, ale úsmev, láska, pohladenie, milé slovo. Nad taký dar žiadny niet! My sme pripravili malý darček, zložený s piesní, básní, vinšov, tancov, v podobe vianočnej akadémie, ktorá sa uskutočnila v pondelok 11.12. o 17,00 hod. v kine Fontána, kde sa predstavili žiaci našej školy od najmenších prvákov, po deviatakov. Ďakujeme všetkým za podporu a pomoc pri organizovaní vianočnej akadémie. 

          • Muzikál “Povala”

          • Ako stráviť piatkový večer? Naši žiaci sa so svojimi pani učiteľkami vybrali za kultúrou. Chlapci nahodili košele, dievčatá elegantné blúzky či šaty a sedadlá divadla Andreja Bagara v Nitre ich preniesli na veľmi zaujímavé miesto. Povala, nebol len názov muzikálu, ale i miesto kde sa na dve hodinky spolu s hercami ocitli. Divadelné predstavenie sa nieslo v duchu nádherných kostýmov, chytľavých tónov či vtipných scén. Žiakom sa nezvyčajný výlet veľmi páčil. Užili si nie len kultúrny zážitok ale i vianočné mestečko. 

          • Pozvánka

          • Vstupenky je možné zakúpiť v predpredaji u Mgr. Mikeskovej a budú dostupné aj priamo v kine FONTÁNA pred začiatkom akcie.

          • Mikuláš v ŠKD

          • Bolo nám super! Trošku sme sa zabavili, pojašili, aj vianočnú rozprávku sme si pozreli. Prežili sme spolu krásny Mikulášsky deň.

          • Poštoví škriatkovia

          • Myslieť na iných učíme naše deti neustále. Vianočný čas je na to ale ako stvorený. Deti z výtvarného krúžku vyrobili 14 krásnych pohľadníc pre deduškov a babičky do domova dôchodcov. Svojej „škriatkovskej“ úlohy sa poctivo zhostili a naplnené obálky s pozdravmi samy na pošte odoslali. Dúfame, že starkých potešia a zahrejú na srdiečku.

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Žiaci 4.triedy našej školy sa aktívne zapojili do 6.ročníka celoslovenskej výzvy :"Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" ❤️a spolu s triednou naplnili 12 krabičiek pre babičky a deduškov, celá trieda vyrobila pozdravy a nakreslila krásne vianočné obrázky 🌲

            Za našu školu sme odovzdali cez 50 krabičiek lásky ❤️, plus vianočné pozdravy aj do ostat. krabičiek. 

            Ďakujem každému, kto podporil tento nádherný  projekt❤️

            A. V. J. 

          • Úspešní žiaci v kvalifikácii okresného kola v malom futbale

          • V okresnom kole v malom futbale starších žiakov sme hrali v kvalifikačnej skupine s mužstvami zo ZŠ Chtelnica, ZŠ M.R.Štefánika Piešťany a so ZŠ Rakovice. Chlapci obhajujú víťazstvo z predchádzajúceho roka, tak sme očakávali postup do ďaľšej fázy turnaja.

            V prvom zápase so ZŠ Rakovice sme sa dlhšie zastreľovali a nepremieňali vyložené šance. Skóre otvoril Denis Seko strelou z diaľky, na druhej strane sme inkasovali gól na 1:1 po nedostatočnom dôraze našej obrany. Druhý polčas však už bol v našej jasnej réžii aj po streleckej stránke. Dvoma gólmi skóre na 3:1 zvyšoval Miško Richtárik strelami zo strednej vzdialenosti, následne po brejku upravil Teo Beneš na 4:1 a strelou z pravej strany Denis Seko na 5:1. Skóre na konečných 6:1 zavŕšil hetrikom excelentnou strelou z diaľky priamo do šibenice Miško Richtárik. V závere sa dostali na ihrisko aj hráči z lavičky.

            V druhom zápase sme hrali so ZŠ Chtelnica a od úvodu sme súpera valcovali. V úvode zápasu otváral skóre strelou z diaľky Denis Seko, čím upokojil spoluhráčov a skóre narastalo. Na 2:0 zvyšoval Miško Richtárik, keď hlavou tečoval dlhý výkop od nášho brankára Alexa Mihalika priamo do brány. Následne na 3:0 opäť Miško Richtárik dorážal loptu do brány strelou zblízka po rohovom kope, ktorého aktérom bol Denis Seko. Teo Beneš si vychutnal obrancov súpera, keď zvyšoval na 4:0 po prihrávke Denisa Seka. V zápätí dostali možnosť aj hráči z lavičky, ktorí sa tiež ukázali krásnou akciou na jeden dotyk po ose Denis Seko – Marko Samko – Šimon Šubert a posledne menovaný uzavrel skóre 1. polčasu na 5:0. Druhý polčas sme prestriedali všetkých hráčov, napriek tomu sme skóre zvyšovali, keď na 6:0 upravil Teo Beneš po strele k žrdi a na 7:0 Denis Seko po rýchlej narážačke s Teom Benešom. Po centri pred našu bránu sme inkasovali gól po hlavičke súpera, ktorý znížil na 7:1. V zápätí krásnym a unikátnym gólom priamo z rohu zvýšil Miško Richtárik na 8:1, ktorý napodobnil podobný kúsok Denisa Seka z predchádzajúceho ročníka. Súper znížil po prečíslení našej obrany a následnej dorážke na konečných 8:2. V závere sa blysol parádnymi zákrokmi v bráne Alex Mihalik.  

            Postup sme mali vo vrecku a tak tretí zápas v skupine so ZŠ Vajanského sme opäť prestriedali celú lavičku. Skóre zápasu otváral Šimon Šubert z ľavej strany rotovanou strelou k žrdi. Krásnou strelou z diaľky priamo do šibenice sa uviedol Jakub Kovalčík, následne Dominik Tuchyňa dvoma strelami z diaľky uzavrel prvý polčas na 4:0. Druhý polčas sme v skvelom výkone pokračovali. Denis Seko zvýšil na 5:0. Na 6:0 zvyšoval Miško Richtárik po vyšachovaní celej obrany a akcii na jeden dotyk. Teo Beneš po vernej kópii predchádzajúcej akcie uzavrel skóre zápasu na 7:0.

            O postup do štvrťfinále, ktoré sa hrá na jar, sa pod vedním Mgr. Ladislava Lacka zaslúžili:

            Brankár Alex Mihálik, obrancovia Denis Seko a Dominik Tuchyňa, záložník Michael Richtárik a v útoku Teo Beneš, ďalej striedajúci hráči – Marko Samko, Simon Strečanský, Jakub Kovalčík, Roman Orviský, Šimon Šubert a Gabriel Orlický.

            V okresnom kole v malom futbale mladších žiakov sme hrali v 5-člennej kvalifikačnej skupine s mužstvami zo ZŠ Moravany nad Váhom, Cirkevnou ZŠ Piešťany, ZŠ Chtelnicou a ZŠ Komenského Vrbové. Napriek prehrám so ZŠ Komenského Vrbové a so ZŠ Chtelnicou naši chlapci v ďaľších zápasoch zabrali, keď porazili Cirkevnú ZŠ 7:3 a ZŠ Moravany 9:5, čím si zabezpečili účasť v jarnom štvrťfinále, keď sa o postup do semifinále stretnú so ZŠ Mojmírová Piešťany.

            O postup do štvrťfinále sa pod vedením Mgr. Tomáša Nemerguta zaslúžili:

            Patrik Summer, Tobias Borovský, Adam Ridl, Sebastián Šidelský, Filip Krajan, Tomáš Daniel , Filip Súcky a Tobias Košťál.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Tak znie nie len názov iniciatívy neziskovej organizácie, ale aj motto celoslovenskej zbierky, do ktorej sa zápaja aj naša škola. Krabičky, ktoré vytvorili žiaci našej školy boli naozaj tvorené s veľkou láskou. Babičky a deduškovia v zariadeniach pre seniorov si určite prídu na svoje. Darčeky, ktoré zahrejú nie len telo ale i dušu sme zabalili do 52 krabičiek plných lásky. Voňavky, pyžamá, sviečky, ponožky, rukavice, svetre, kávy, čaje, knižky či krížovky si budú môcť starkí užívať spolu s prekrásnymi  pozdravmi, či obrázkami. Touto cestou chceme poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili. Od najmenších prvákov až po najstarších deviatakov. V každej triede našej školy sa našlo naozaj veľa lásky, ktorú sme mohli posunúť na správne miesto. 

          • Súťaž vo vianočnom aranžovaní

          • 30. novembra zorganizovala Stredná odborná škola záhradnícka v Rakoviciach súťaž vo vianočnom aranžovaní, na ktorej sme rozhodne nechýbali ani my. Zúčastnili sa jej 4 žiačky 9. ročníka, ktoré súťažili v 2 úlohách zameraných na výrobu vianočného svietnika a vianočného venca. Jedno z družstiev, zložené zo žiačok Adela Madrová a Vanessa Folková, sa umiestnilo na úžasnom 1. mieste v kategórii výroby vianočného svietnika. Výherkyniam gratulujeme a zúčastneným ďakujeme.