• Týždeň slovenských knižníc 4.3. – 8.3.2024

          • Mestská knižnica mesta Piešťany ponúka v uvedenom termíne poskytnutie ročného členstva zdarma pre nových, ale i súčasných čitateľov, ktorým už skončila alebo bude v marci končiť platnosť čitateľského preukazu.

            Pre získanie ročného členstva zadarmo je potrebné len navštíviť knižnicu vo vyššie uvedenom termíne. V prípade otázok  telefonujte na číslo +421 33 77 259 82 alebo napíšte na email dospele@kniznica.sk.

          • Pomôžme našej škole v súťaži

          • Vážení rodičia, naša škola sa zapojila do súťaže o ovocné stromy a kry. Školu môžete podporiť hlasovaním tu alebo použitím uvedeného QR kódu. Hlasovanie prebieha od 26.02. do 10.03. prostredníctvom formulára. Za vašu podporu vám ďakujeme.

          • Cisárove nové šaty

          • Dňa 22. 2. 2024 sme navštívili Nové divadlo v Nitre so žiakmi 3.A triedy. Predstavenie bolo " barokovo crazy " spracované, ako ho nazval režisér, o čom svedčili aj postavy dnešných svetových módnych návrhárov obsadených v činohre. Rozprávky H.CH. Andersena nitriansky umelci prepracovali skutočne netradične, čím v deťoch vyvolali úprimnú radosť. Vďaka tomu Dievčatko so zápalkami žilo aj naďalej. Predstavenie bolo plné zvratov a prekvapení. Herci zapojili do svojich dialógov aj niektorých žiakov a dospelých z publika. Pre zákaz fotografovania prinášame iba zopár fotiek, ale domov si odnášame jeden obrovský zážitok.    Pajtová

          • Fašiangový karneval

          • Na fašiangový karneval sa tešia hlavne naši najmenší práci až štvrtáci. V toto popoludnie sa premenia na princezné, víly, kvietky, monsterov, čertíkov, čarodejnice, lego kocky, tanečnice ale aj pirátov, vedcov, strašidlá, rozprávkové bytosti a rôzne zvieratká. Fašiangy sú najveselšie zvyky počas roka majú pôvod v predkresťanskom období a patria k zvykom spojeným s prelomom zimy a jari. Fašiangy vrcholia posledný týždeň pred veľkonočným pôstom.

            Tohoročný karneval pomohli pripraviť žiaci z 9. A triedy – Alexandra Drličková, Kaja Adamičková, Ondrej Galík, Micheael Rebro a Martin Niepel spolu s pani Mikeskovou, pani učiteľkami: Hlaváčou, Vetríkovou, Bielou, Lackovičovou a Ostrčilovou. Prišli nám zatancovať i dievčatá z piateho, siedmeho ročníka a z krúžku moderného tanca, ktoré spestrili a roztancovali všetky masky. Na záver sme vyhodnotili 20 najzaujímavejších, najoriginálnejších, najvtipnejších i najstrašidelnejších masiek, ktoré boli odmenené sladkosťami. Úplný záver karnevalu patril tancovaniu s balónikmi, ktoré nafúkali naši deviataci a darilo sa im výborne, veď ich nafúkali rovnú stovku. Mgr. V. Mikesková

          • Krúžok aranžovania

          • Veselý plot - ako si ho predstavujú dievčatá a chlapci z krúžku aranžovania. Drevený plot si vyrobili z paličiek a ozdobili drevenými kvietkami, krhličkami, vtáčikmi, motýlikmi alebo umelými kvetmi a listami. Mgr. V. Mikesková

          • Valentín 3.oddelenie ŠKD

          • Valentín je sviatok plný lásky a krásnych slov. Deti z 3.oddelenia veľmi dobre vedia, že lásku si máme prejavovať počas celého roka, nie iba v tento sviatok. Avšak nezabudli svojich blízkych potešiť ani teraz. Z lásky vyrobili srdiečka, ktoré skrášlia nejednu kvetinku. Prajeme Vám krásny Valentín plný lásky.

          • Valentín pre všetkých

          • 258 srdiečok. 258 rôznych osobností. Včera si každý náš žiak pri príchode do školy vybral z valentínskej krabičky srdiečko s motivačným odkazom. Chceme, aby sa deti v našej škole cítili vítané a potrebné. Každé jedno.

          • Valentínske darčeky vyrobené s láskou ❤️

          • Valentínky - darčeky môžu byť rôzne. Na krúžku aranžovania sme vytvorili vankúšiky - Valentínky, ktoré potešia nejednu mamičku, otecka, babku, dedka, brata, sestru alebo  farejku či frajera. Ani deti v ŠKD - 1. a 2. roč. nezaháľali a vytvorili  svoje vankúšiky - Valentínky, ktoré určite potešia nejedno srdiečko či vykúzlia úsmev na tvári obdarovanej - obdarovaného. Prívesok s láskou vytvorený je ten najkrajší darček. Dievčatám a chlapcom z krúžku aranžovania sa podarili netradičné korálkovo-drevené prívesky.

          • ❤️Valentínska pošta❤️

          • Milí žiaci, keďže sa blíži sviatok sv. Valentína, v našej škole budete môcť potešiť prianím svojich spolužiakov, alebo aj zamestnancov školy. Stačí, ak svoju VALENTÍNKU vhodíte do pripravenej krabičky, ktorú nájdete na každom poschodí označenú plagátikom VALENTÍNSKEJ POŠTY. Každá VALENTÍNKA musí byť vložená v obálke, označená menom a triedou toho, komu je určená. Svoje pozdravy môžete vhodiť do schránok od dnešného dňa do 13. februára. Všetky VALENTÍNKY budú doručené adresátom 14. februára počas vyučovania. Želáme veľa príjemných prekvapení.

            PS: Valentínske krabičky ❤️ vyrobili dievčatá zo 7.B na krúžku "Z každého rožka troška"

          • Prírodoveda u štvrtákov

          • Žiaci 4.ročníka na hodinách prírodovedy preberajú učivo dýchacia sústava. Aby si lepšie vedeli predstaviť ako naše telo funguje pri dýchaní, tak si to pri prezentácii projektov aj vyskúšali. Dokonca niektorí žiaci si vyrobili projekty, na ktorých boli znečistené pľúca napr.fajčením.