• Triumf chlapcov v okresnom kole vo volejbale

          • Chlapci našej školy sa stali víťazmi okresného kola vo volejbale žiakov základných škôl, keď suverénne zvíťazili vo všetkých zápasoch 2:0. V prvom zápase s tradične najťažším súperom zo ZŠ Brezová začali naši chlapci bez chýb, tie robili súperovi hráči až do konca zápasu.

            Výrazné víťazstvo nad Brezovou 2:0 po setoch 20:12 a 20:9 našim chlapcom dodalo sebavedomie aj v ďaľších zápasoch. Aj v zápase so ZŠ Moravany nad Váhom sme pomerne hladko vyhrali 2:0 po setoch 20:16 a 20:15. V zápase s Cirkevnou ZŠ sme potrebovali na celkové prvenstvo uhrať aspoň set, čo sa prejavilo na nervozite chlapcov počas zápasu. Po rýchlom vedení 12:7 v 1. sete sme začali robiť chyby a následne sa súper dostal do vedenia 18:17. Počas oddychového času sa chlapci upokojili a záver setu strhli na svoju stranu. V 2. sete naši už na ihrisku dominovali, vyhrali 20:12 a oslavy mohli začať...

            O tento úspech sa pod vedením učiteľov telesnej výchovy Ladislava Lacka, Tomáša Nemerguta i angličtinára Michala Galbičku zaslúžili:

            Teo Beneš, Dominik Tuchyňa, Alex Mihalik, Denis Seko, Michael Richtárik, Adrián Polák i striedajúci Dávid Jašo, Roman Orviský Simon Strečanský. Chlapcom blahoželáme ku skvelej reprezentácii našej školy.

            Dievčatám sa už tak nedarilo, napriek tomu nesklamali. V 2. skupine, ktorá bola výrazne ťažšia a vyrovnanejšia, v zápasoch so ZŠ Chtelnica i ZŠ Komenského Vrbové ťahali za kratší koniec povrazu a prehrali 2:0. So ZŠ Mojmírova dievčatá v 1. sete po skvelom výkone zvíťazili 20:16, no v 2. sete výkon nezopakovali a hladko prehrali 13:20. Remíza však znamenala nepostupové 4. miesto v skupine.

            Dievčatá reprezentovali:

            Nina Frederika Drličková, Klára Smolinská, Tamara Kulková, Dominika Juricová, Viktória Jašová, Sofia Machačová, Sofia Strečanská, Simona Jesenská, Lucia Ondrisová.

          • Apríl - Mesiac lesov

          • Téme lesov, ochrane našej prírody, slušnému správaniu v lese, neničeniu prírody  sa venovali na hodine informatiky naši tretiaci a žiaci 4.A triedy a tvorili príspevky do školského časopisu.

            A. V. J. 

          • "SUPER MEGA Digi Day"

          • Dňa 19.4.2023 sa žiaci 3. triedy zúčastnili počas 2 hodín infirmatiky medzinárodného online semináru pre žiakov: "SUPER MEGA Digi Day", kde sa dozvedeli o bezpečnom správaní na internete, o jeho nástrahách.

            Lektori vhodnou formou a veku primerane vysvetlili deťom všetky nástrahy internetu, kyberšikanu, šírenie nepravdivých informácií, poplašných správ, hoaxov a rôzne druhy útokov v internetovom priestore.

            A.V.J.

          • Prírodoveda v 3. triede

          • Ako si lepšie zapamätať učivo? Na hodine prírodovedy si žiaci 3. triedy vymodelovali svoju tráviacu sústavu,tvorili projekty samostatne v škole.

            A. V. J. 

          • Prezentácia knihy „Môj štát“

          • Lektorka p. Kristína  Sviteková predstavila našim siedmakom a ôsmakom knihu o prezidentoch našej krajiny a  štátnych symboloch, ktorú napísal Martin Velíšek a Milan Starý. Pútavým spôsobom priblížila prezidentov od vzniku Československej republiky až po dnešnú dobu. Porozprávala žiakom o prezidentoch i menej známe veci z ich súkromného života napr. čo radi jedli, ako sa obliekali, ako relaxovali a kde trávili svoj voľný čas, ale i ich neduhy. Pripomenula žiakom štátne symboly našej krajiny a zdôraznila, že každá krajina ich má iné.

          • Florbalistky v krajskom kole s medailou

          • Po skvelom víťazstve v okresnom kole sa naše florbalistky predstavili v krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo v Dunajskej Strede. Dievčatá opäť nesklamali a po vyrovnaných zápasoch získali pódiové umiestnenie, keď obsadili úžasné 3. miesto.

            Hneď v úvodnom zápase turnaja sme prehrali jediný zápas s neskoršími víťazkami zo Skalice po úplne vyrovnanom priebehu 0:1, keď sme nevyužili niekoľko sľubných príležitostí na skórovanie. A práve s premieňaním šancí sme mali problémy aj v ďaľšom priebehu turnaja. So ZŠ Cerová sme remizovali 1:1 a následne sme porazili základnú školu  zo Serede 4:1, keď sa strelecky darilo našej najlepšej hráčke na turnaji Natálii Košťálovej. V zápase o 2. miesto s domácou Dunajskou Stredou sme museli zvíťaziť, nakoniec však zápas skončil remizou 2:2, aj keď obe družstvá mohli v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Dievčatá sa pripravovali pod vedením učiteľov telesnej výchovy Ladislava Lacka a Tomáša Nemerguta. Na turnaji dievčatá úspešne viedol učiteľ anglického jazyka a bývalý piešťanský hokejista Michal Galbička.

            O tento úspech sa zaslúžili: Natália Košťálová, Tamara Kulková, Klára Smolinská, Nina Poláková, Karolína Schultzová, Nina Frederika Drtličková, Simona Kurtišová a Emília Lujza Tarabová.

          • Ideme hrať „ping póóńng“

          • Pingpong náš obľúbený sme si zahrali v miniturnaji, ktorý sme organizovali v rámci Svetového dňa stolného tenisu.  Turnaj sme organizovali v troch kategóriách a vyskúšali si ho aj naši najmenší, ktorí ho hrali po prvý raz. Všetci zúčastnení a aj víťazi boli odmenení sladkými odmenami.

            Výsledky miniturnaja:

            Kategória  mladší žiaci: 1. Ronaldo Simoník 3. roč.

                                               2. Jakub Dvorský 3. roč.

                                               3. Adam Barbušin 3. roč.

            Kategória starší žiaci:  1. Simon Strečanský 8,B

                                              2. Roman Orviský 8,B

                                              3. Adam Juriš 6. A

            Kategória staršie žiačky: 1. Karolína Schutzová 6.B

                                                 2. Simona Brišková 6. B

                                                 3. Soňa Jesenská 6. B

          • Vychádzka na kopec "Ahoj"

          • Krásne počasie, dobrá partia a nálada čo viac želať na príjemné trávenie soboty. Tí čo s nami v sobotu navštívili kopec „Ahoj“ vôbec  nebanovali. Poprechádzali sme sa krásnym jarným lesom, spoznávali stromy a kvety na začiatku vegetačného obdobia, poobímali buky, duby, opiekli slaninku, špekáčiky. Stihli sme sa aj pohrať, preskúmať okolitý les a dobre unavení, ale spokojní sme sa poobede vrátili domov a tešíme sa na ďalšiu vychádzku do prírody.

          • Vystúpenie pre MŠ F. E. Scherera

          • Radosť rozdávaním rastie. S týmto heslom vykročili v pondelok 17. apríla do nového týždňa naši šikovní školáci. Za pomoci pani učiteliek si pre svojich menších kamarátov z materskej školy F. E. Scherera pripravili pásmo ľudových piesní, riekaniek, divadielok či moderných tancov. Rytmus pesničiek, začínajúca jar prebrala menších i väčších do tanca, vyčarila úsmev na tvári. Naši školáci si zaspomínali na pani učiteľky, kamarátov zo škôlky a škôlkari zasa o niečo viac objavili tajomstvo sveta, ktorý na nich čaká. 
             

          • Naši budúci prváci na zápise do školy

          • V dňoch 14. a 15. apríla 2023 sme privítali v priestoroch našej  školy predškolákov -  budúcich prvákov spolu s rodičmi. 

            Zápis je pre dieťa prvým medzníkom v živote. Tento deň by sa mal odvíjať v príjemnom a pokojnom duchu a tak to bolo i u nás. Predškolákov vítali pri príchode rozprávkové bytosti, ktoré ich spolu s rodičmi priviedli do tried, kde sa konal zápis.

            Predškoláci mali možnosť ukázať, hravou formou, akí sú šikovní. Počas zápisu úspešne riešili zábavné úlohy spolu s Mášou, kreslili, recitovali básničky, poznávali farby, geometrické tvary,  ba aj písmenká. Po zápise sa spolu s rodičmi mohli zahrať v herni, vyfarbovať obrázky.

            Každý hrdý budúci prváčik dostal magnetku s nápisom : „Budem prvák!“, pamätný list na zápis a drobné darčeky, ktoré pre nich vyrobili starší žiaci v škole.

            Všetkým rodičom  touto cestou ďakujeme za prejavenú dôveru. Sme radi, že tak, ako po iné roky, aj v tomto roku si  vybrali našu školu pre svoje deti.  Tešíme sa na september, na našich nových prváčikov.

          • Deň Zeme v elektrárni Piešťany

          • V piatok, 14.apríla 2023 sa žiaci 3.ročníka našej školy zúčastnili zábavno – náučného podujatia ku Dňu Zeme, ktoré zorganizovalo mesto Piešťany spolu s partnermi.

            Vstupenkou na podujatie, bol tetrapakový obal, ktorý  žiaci pri vstupe na podujatie vhodili do správnej nádoby na separovanie a dostali darček – vrecúško na prezúvky.

            Podujatie moderoval Richard Vrablec. Súčasťou podujatia bol koncert Braňa Jobusa. ktorý je  mediálne známy ako Branuško, spevák, alternatívny hudobník, spisovateľ, ktorý sa venuje najmä detskej literatúre, deťom porozprával o svojich knihách a zaspieval obľúbené pesničky.

            Žiakom sa prihovoril i primátor Piešťan Peter Jančovič a poprosil deti, aby prírodu ochraňovali, neničili a separovali odpad.

            Deti si sadli do smetiarskeho auta, zasadili si svoju rastlinku – bazalku a vzali si ju do triedy. Oboznámili sa so zametacím autom, autom s pitnou vodou, dozvedeli sa zaujímavé informácie o živote včiel, naučili sa kompostovať, správne triediť odpad, zahrali sa hry, zatancovali, nakreslili obrázky zamerané na ochrany prírody,  súťažili v envirodisciplínach. Našu triedu zastupovala v súťaži Nikitka Mezeiová a podarilo sa jej získať pekné výhry za svoje vedomosti o ochrane životného prostredia. V závere sa deti  oboznámili  s výrobou papiera, na ktorý im poslúžila prinesená „vstupenka“ – tetrapak.

            Zábavno – náučné podujatie, sa napriek daždivému  počasiu deťom veľmi páčilo a na pamiatku sa odfotili s maskotom – stromom.

            A.V.J.

          • Predškoláci z MŠ F. E. Scherera

          • 13. apríla boli navštíviť našich prvákov ich mladší kamaráti - predškoláci z MŠ F. E. Scherera. Prváci im prečítali zo šlabikára text, potom predškolákov preskúšali písmenká, čísla a dokonca aj geometrické tvary. Všetci to všetko hravo zvládli a už sa na nich v škole tešíme!:)

          • Výstava výtvarnej umelkyne Alice Kucharovič v MsK

          • Žiaci 4.B triedy si nenechali ujsť ilustrácie mapujúce Piešťanské unikáty na výstave "KTO SÚ ĽUDIA?" v MsK Piešťany. Po prezretí veľmi kreatívnych, vtipných a hravých ilustrácií si žiaci sami vyrobili plastické obrázky Piešťan pomocou farebného papiera.

          • Deň otvorených dverí

          • Nech sa páči ďalej...

            Takto znela pozvánka na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutočnil dňa 3. apríla 2023 v čase od 15:00 – do 17:00 hod. na ZŠ F. E. Scherera v Piešťanoch. Pozvaní boli nielen budúci školáci a ich rodičia, ale aj rodičia súčasných žiakov. A program bol naozaj bohatý.

            Začínali sme pásmom hraných rozprávok O škaredom káčatku, Ako vrabček čarovné slovíčka hľadal Kocúr v čižmách. Priestranná chodba na 1. poschodí sa tak zmenila na malé divadielko a predstavenie v podaní našich žiakov sa malým návštevníkom veľmi páčilo.

            Následne si mohli návštevníci individuálne prezrieť práce a projekty našich žiakov a mohli vstúpiť do jednotlivých tried na 1. poschodí, kde boli pre deti pripravené tvorivé dielne. Detičky si vyskúšali svoje schopnosti a zručnosti: kreslili, vyrábali si skladačky z papiera, v jazykových učebniach sa mohli vďaka detským videopesničkám naučiť aj nejaké anglické alebo nemecké slovo, vyrobili si vlajočku Nemecka, vyfarbili si typický nemecký kroj, mohli si pozrieť makety sopiek a rôzne iné učebné pomôcky, dokonca si mohli vyskúšať aj jednoduché chemické pokusy.

            Súčasťou DOD bola aj prehliadka školskej dielne – technické pomôcky, náradie a strojové vybavenie pracoviska, informácie o technickej výchove na škole  a tiež prezentácia výrobkov našich žiakov. Žiaci 6. B práve vyrábali kľúčenky z dreva, a tak si aj naši malí návštevníci mohli s ich pomocou vyrobiť vlastnú kľúčenku. 

            Rodičia sa okrem iného dozvedeli aj o projekte Trieda v prírode, v rámci ktorého sa budú žiaci, ak počasie dovolí, vyučovať priamo v školskej záhrade.

            No a na záver nás čakala ochutnávka obedového menu v školskej jedálni. Pani kuchárky si pre všetkých pripravili kapustnicu, rizoto, karfiolový šalát a koláčik.

            Deň otvorených dverí sa naozaj vydaril a potešilo nás, že niektorým detičkám sa vôbec nechcelo odchádzať.

            Ďakujeme všetkým návštevníkom a tiež pedagógom, ktorí sa na podujatí podieľali.