• Poštoví škriatkovia

          • Myslieť na iných učíme naše deti neustále. Vianočný čas je na to ale ako stvorený. Deti z výtvarného krúžku vyrobili 14 krásnych pohľadníc pre deduškov a babičky do domova dôchodcov. Svojej „škriatkovskej“ úlohy sa poctivo zhostili a naplnené obálky s pozdravmi samy na pošte odoslali. Dúfame, že starkých potešia a zahrejú na srdiečku.

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Žiaci 4.triedy našej školy sa aktívne zapojili do 6.ročníka celoslovenskej výzvy :"Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" ❤️a spolu s triednou naplnili 12 krabičiek pre babičky a deduškov, celá trieda vyrobila pozdravy a nakreslila krásne vianočné obrázky 🌲

            Za našu školu sme odovzdali cez 50 krabičiek lásky ❤️, plus vianočné pozdravy aj do ostat. krabičiek. 

            Ďakujem každému, kto podporil tento nádherný  projekt❤️

            A. V. J. 

          • Úspešní žiaci v kvalifikácii okresného kola v malom futbale

          • V okresnom kole v malom futbale starších žiakov sme hrali v kvalifikačnej skupine s mužstvami zo ZŠ Chtelnica, ZŠ M.R.Štefánika Piešťany a so ZŠ Rakovice. Chlapci obhajujú víťazstvo z predchádzajúceho roka, tak sme očakávali postup do ďaľšej fázy turnaja.

            V prvom zápase so ZŠ Rakovice sme sa dlhšie zastreľovali a nepremieňali vyložené šance. Skóre otvoril Denis Seko strelou z diaľky, na druhej strane sme inkasovali gól na 1:1 po nedostatočnom dôraze našej obrany. Druhý polčas však už bol v našej jasnej réžii aj po streleckej stránke. Dvoma gólmi skóre na 3:1 zvyšoval Miško Richtárik strelami zo strednej vzdialenosti, následne po brejku upravil Teo Beneš na 4:1 a strelou z pravej strany Denis Seko na 5:1. Skóre na konečných 6:1 zavŕšil hetrikom excelentnou strelou z diaľky priamo do šibenice Miško Richtárik. V závere sa dostali na ihrisko aj hráči z lavičky.

            V druhom zápase sme hrali so ZŠ Chtelnica a od úvodu sme súpera valcovali. V úvode zápasu otváral skóre strelou z diaľky Denis Seko, čím upokojil spoluhráčov a skóre narastalo. Na 2:0 zvyšoval Miško Richtárik, keď hlavou tečoval dlhý výkop od nášho brankára Alexa Mihalika priamo do brány. Následne na 3:0 opäť Miško Richtárik dorážal loptu do brány strelou zblízka po rohovom kope, ktorého aktérom bol Denis Seko. Teo Beneš si vychutnal obrancov súpera, keď zvyšoval na 4:0 po prihrávke Denisa Seka. V zápätí dostali možnosť aj hráči z lavičky, ktorí sa tiež ukázali krásnou akciou na jeden dotyk po ose Denis Seko – Marko Samko – Šimon Šubert a posledne menovaný uzavrel skóre 1. polčasu na 5:0. Druhý polčas sme prestriedali všetkých hráčov, napriek tomu sme skóre zvyšovali, keď na 6:0 upravil Teo Beneš po strele k žrdi a na 7:0 Denis Seko po rýchlej narážačke s Teom Benešom. Po centri pred našu bránu sme inkasovali gól po hlavičke súpera, ktorý znížil na 7:1. V zápätí krásnym a unikátnym gólom priamo z rohu zvýšil Miško Richtárik na 8:1, ktorý napodobnil podobný kúsok Denisa Seka z predchádzajúceho ročníka. Súper znížil po prečíslení našej obrany a následnej dorážke na konečných 8:2. V závere sa blysol parádnymi zákrokmi v bráne Alex Mihalik.  

            Postup sme mali vo vrecku a tak tretí zápas v skupine so ZŠ Vajanského sme opäť prestriedali celú lavičku. Skóre zápasu otváral Šimon Šubert z ľavej strany rotovanou strelou k žrdi. Krásnou strelou z diaľky priamo do šibenice sa uviedol Jakub Kovalčík, následne Dominik Tuchyňa dvoma strelami z diaľky uzavrel prvý polčas na 4:0. Druhý polčas sme v skvelom výkone pokračovali. Denis Seko zvýšil na 5:0. Na 6:0 zvyšoval Miško Richtárik po vyšachovaní celej obrany a akcii na jeden dotyk. Teo Beneš po vernej kópii predchádzajúcej akcie uzavrel skóre zápasu na 7:0.

            O postup do štvrťfinále, ktoré sa hrá na jar, sa pod vedním Mgr. Ladislava Lacka zaslúžili:

            Brankár Alex Mihálik, obrancovia Denis Seko a Dominik Tuchyňa, záložník Michael Richtárik a v útoku Teo Beneš, ďalej striedajúci hráči – Marko Samko, Simon Strečanský, Jakub Kovalčík, Roman Orviský, Šimon Šubert a Gabriel Orlický.

            V okresnom kole v malom futbale mladších žiakov sme hrali v 5-člennej kvalifikačnej skupine s mužstvami zo ZŠ Moravany nad Váhom, Cirkevnou ZŠ Piešťany, ZŠ Chtelnicou a ZŠ Komenského Vrbové. Napriek prehrám so ZŠ Komenského Vrbové a so ZŠ Chtelnicou naši chlapci v ďaľších zápasoch zabrali, keď porazili Cirkevnú ZŠ 7:3 a ZŠ Moravany 9:5, čím si zabezpečili účasť v jarnom štvrťfinále, keď sa o postup do semifinále stretnú so ZŠ Mojmírová Piešťany.

            O postup do štvrťfinále sa pod vedením Mgr. Tomáša Nemerguta zaslúžili:

            Patrik Summer, Tobias Borovský, Adam Ridl, Sebastián Šidelský, Filip Krajan, Tomáš Daniel , Filip Súcky a Tobias Košťál.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Tak znie nie len názov iniciatívy neziskovej organizácie, ale aj motto celoslovenskej zbierky, do ktorej sa zápaja aj naša škola. Krabičky, ktoré vytvorili žiaci našej školy boli naozaj tvorené s veľkou láskou. Babičky a deduškovia v zariadeniach pre seniorov si určite prídu na svoje. Darčeky, ktoré zahrejú nie len telo ale i dušu sme zabalili do 52 krabičiek plných lásky. Voňavky, pyžamá, sviečky, ponožky, rukavice, svetre, kávy, čaje, knižky či krížovky si budú môcť starkí užívať spolu s prekrásnymi  pozdravmi, či obrázkami. Touto cestou chceme poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili. Od najmenších prvákov až po najstarších deviatakov. V každej triede našej školy sa našlo naozaj veľa lásky, ktorú sme mohli posunúť na správne miesto. 

          • Súťaž vo vianočnom aranžovaní

          • 30. novembra zorganizovala Stredná odborná škola záhradnícka v Rakoviciach súťaž vo vianočnom aranžovaní, na ktorej sme rozhodne nechýbali ani my. Zúčastnili sa jej 4 žiačky 9. ročníka, ktoré súťažili v 2 úlohách zameraných na výrobu vianočného svietnika a vianočného venca. Jedno z družstiev, zložené zo žiačok Adela Madrová a Vanessa Folková, sa umiestnilo na úžasnom 1. mieste v kategórii výroby vianočného svietnika. Výherkyniam gratulujeme a zúčastneným ďakujeme.

          • Starí rodičia sú najväčší poklad rodiny

          • Halušky, darčeky, láska, koláče, jedlo …” Čo vám ako prvé napadne pri týchto slovách ? Našim šiestakom prídu na um ich starí rodičia, o ktorých si na hodine občianskej naúky porozprávali. Povedali obľúbené jedlá od babky, domáce práce, ktoré ich naučil dedko i to, že babku vždy nahnevaná ak povedia, že nie sú hladní. A nezostali sme iba pri slovách. Za použitia mobilov, hodiniek žiaci zavolali svojim babičkách aby im povedali, ako ich majú radi. Niektorí pridali i vrúcne slová plné vďaky za lásku, obetavosť a starostlivosť. Slzy na krajíčku a úsmev plný lásky sme cítili aj na diaľku všetci. A odkaz tejto hodiny? Nezabúdajme si ceniť svojich blízkych 🩷 

          • Stromček dobrých skutkov

          • S blížiacim sa príchodom adventu sa v 2.B už zasvietili svetielka na vianočnom stromčeku. Ten je však tento rok trošku netradičný, je to „Stromček dobrých skutkov“. Okrem ozdôb na ňom nájdeme papierové srdiečka s dobrými skutkami našich druhákov, ktorí si ich pyšne vešajú každý deň na stromček.

          • Adventný veniec - I. oddelenie ŠKD

          • 
            
            Advent, advent, štyri sviece,
            prvá z nich sa zatrbliece.
            Za ňou druhá, tretia zhorí,
            prinesieme stromček z hory.
            A keď štvrtá horí stíška
            tešíme sa na Ježiška.

             

            Keďže v nedeľu zapálime na adventnom venci prvú sviečku, deti z I. oddelenia  sa snažili vyrobiť adventný veniec. Deti ukázali svoju kreativitu a šikovnosť a výsledkom sú venčeky  za ktoré sa sa naozaj nemuseli hanbiť. Popri výrobe  sme hľadali aj odpovede na otázky – Čo je to vlastne adventný veniec? Ako vyzerá? Koľko má sviečok? Ako sa volajú?🎄

            1. sviečka je pomenovaná ako nádej, zapaľuje sa na prvú, tzv. železnú, adventnú nedeľu

            2. sviečka má symbolizovať mier, horí počas druhej, tzv. bronzovej, adventnej nedele

            3. sviečka znamená priateľstvo. Zapaľujeme ju počas tretej adventnej nedele – tzv. striebornej

            4. sviečka má názov láska. Svieti počas poslednej štvrtej, tzv. zlatej

          • Beseda “ako som zistila, že mi patrí celý svet”

          • Čo všetko ovpyvňuje mladých ľudí? Svet, sociálne siete, názor ostatných. Toto je len malý kúsok všetkých vecí, ktoré mladý človek musí prijímať. Mladá influencerka, Lea Jaššová, prišla našim ôsmačkam a deviatakom porozprávať o tom, ako sebaláska nie je iba fráza a pojem. Hovorila nie len o ceste onkologickým ochorením, o sebahodnote mladej ženy ale i o poznámkach, ktoré sa dotknú priamo srdca. Naše slová majú moc, preto je veľmi dôležité vážiť si seba samých, ľudi v našom okolí. 

          • Beseda v ŠKD

          • Deti zo školského klubu našej školy veľmi radi navštevujú knižnicu. Svedčí to o ich láske ku knihám a čítaniu. A majú veľmi radi aj divadlo. A tak jednu stredu náš školský klub navštívili pracovníčky knižnice s autorom knižky o Kveťovi Herbárovi. Pán autor našim deťom povedal mnohé zaujímavé informácie o jeho knihe, o tom ako kniha vznikala či dokonca to, prečo sa tam objavujú bylinky. Táto beseda sa našim deťom veľmi páčila a ocenili další tip na skvele čítanie.🧸📚

          • Tvorenie v II.oddelení ŠKD

          • Pani jeseň, môj vzor a potravinová pyramída - Žiaci pracovali samostatne ale aj v skupinách. Potravinová pyramída bola spoločná práca celého oddelenia. Máme tu veľkých šikovníkov! 😀

          • Celoslovenská súťaž iBobor 2023

          • V dňoch od 6.-10.novembra 2023 sa 44 žiakov našej školy zúčastnilo celoslovenskej informatickej online súťaže: iBobor 2023“, v ktorej súťažné úlohy boli zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky.

            Úspešní riešitelia si prevzali diplomy z rúk p. riaditeľky Mgr. Sidónie Podhradskej na slávnostnom vyhodnotení.

            Srdečne gratulujeme!

            A.V.J.

          • Blokové vyučovanie u štvrtákov

          • Dnes sa moji štvrtáci do školy veľmi tešili, ako vždy, keď máme blokové vyučovanie. Dnes sme tvorili samostatné projekty na tému : OSADY - VLA /PVC /VYV. Piatok - nepiatok, nechcelo sa im ani skončiť a dobrovoľne si predĺžili vyučovanie. Pri relaxačnej hudbe a aromaterapii levanduľou nám bolo veľmi príjemne a projekty sa vydarili na 1*🤩 A. V. J. 

          • Časopis SOVIČKA

          •  

             

            V časopise nájdete:

             

            1. Slávnostné otvorenie šk.roka 2023/2024

            2. Školské akcie

            3. Aktivity v ŠKD

            4. Imatrikulácie

             

            ... a veľa iného ;-)

             

            Preto neváhajte a čítajte tu.

             

             

          • „PONOŽKOVÝ OKTÓBER“ - vyhodnotenie

          • Akcia „PONOŽKOVÝ OKTÓBER“ sa na našej škole skončila úspešne.Oproti minulému škol.roku sme vyzbierali o 37 párov nových ponožiek viac , t.j. celkovo 44 ponožiek , ktoré iste potešia v chladných zimných dňoch ľudí bez domova a soc.slabších. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili, zvlášť súrodencom Miškovovím , Sebastiánovi  Čokovi, Dávidovi Psicovi a Sáre Bojnovej. Dúfame , že budúci rok množstvo ponožiek zdvojnásobíme.