• Cisárove nové šaty

          • Dňa 22. 2. 2024 sme navštívili Nové divadlo v Nitre so žiakmi 3.A triedy. Predstavenie bolo " barokovo crazy " spracované, ako ho nazval režisér, o čom svedčili aj postavy dnešných svetových módnych návrhárov obsadených v činohre. Rozprávky H.CH. Andersena nitriansky umelci prepracovali skutočne netradične, čím v deťoch vyvolali úprimnú radosť. Vďaka tomu Dievčatko so zápalkami žilo aj naďalej. Predstavenie bolo plné zvratov a prekvapení. Herci zapojili do svojich dialógov aj niektorých žiakov a dospelých z publika. Pre zákaz fotografovania prinášame iba zopár fotiek, ale domov si odnášame jeden obrovský zážitok.    Pajtová

          • Fašiangový karneval

          • Na fašiangový karneval sa tešia hlavne naši najmenší práci až štvrtáci. V toto popoludnie sa premenia na princezné, víly, kvietky, monsterov, čertíkov, čarodejnice, lego kocky, tanečnice ale aj pirátov, vedcov, strašidlá, rozprávkové bytosti a rôzne zvieratká. Fašiangy sú najveselšie zvyky počas roka majú pôvod v predkresťanskom období a patria k zvykom spojeným s prelomom zimy a jari. Fašiangy vrcholia posledný týždeň pred veľkonočným pôstom.

            Tohoročný karneval pomohli pripraviť žiaci z 9. A triedy – Alexandra Drličková, Kaja Adamičková, Ondrej Galík, Micheael Rebro a Martin Niepel spolu s pani Mikeskovou, pani učiteľkami: Hlaváčou, Vetríkovou, Bielou, Lackovičovou a Ostrčilovou. Prišli nám zatancovať i dievčatá z piateho, siedmeho ročníka a z krúžku moderného tanca, ktoré spestrili a roztancovali všetky masky. Na záver sme vyhodnotili 20 najzaujímavejších, najoriginálnejších, najvtipnejších i najstrašidelnejších masiek, ktoré boli odmenené sladkosťami. Úplný záver karnevalu patril tancovaniu s balónikmi, ktoré nafúkali naši deviataci a darilo sa im výborne, veď ich nafúkali rovnú stovku. Mgr. V. Mikesková

          • Krúžok aranžovania

          • Veselý plot - ako si ho predstavujú dievčatá a chlapci z krúžku aranžovania. Drevený plot si vyrobili z paličiek a ozdobili drevenými kvietkami, krhličkami, vtáčikmi, motýlikmi alebo umelými kvetmi a listami. Mgr. V. Mikesková

          • Valentín 3.oddelenie ŠKD

          • Valentín je sviatok plný lásky a krásnych slov. Deti z 3.oddelenia veľmi dobre vedia, že lásku si máme prejavovať počas celého roka, nie iba v tento sviatok. Avšak nezabudli svojich blízkych potešiť ani teraz. Z lásky vyrobili srdiečka, ktoré skrášlia nejednu kvetinku. Prajeme Vám krásny Valentín plný lásky.

          • Valentín pre všetkých

          • 258 srdiečok. 258 rôznych osobností. Včera si každý náš žiak pri príchode do školy vybral z valentínskej krabičky srdiečko s motivačným odkazom. Chceme, aby sa deti v našej škole cítili vítané a potrebné. Každé jedno.

          • Valentínske darčeky vyrobené s láskou ❤️

          • Valentínky - darčeky môžu byť rôzne. Na krúžku aranžovania sme vytvorili vankúšiky - Valentínky, ktoré potešia nejednu mamičku, otecka, babku, dedka, brata, sestru alebo  farejku či frajera. Ani deti v ŠKD - 1. a 2. roč. nezaháľali a vytvorili  svoje vankúšiky - Valentínky, ktoré určite potešia nejedno srdiečko či vykúzlia úsmev na tvári obdarovanej - obdarovaného. Prívesok s láskou vytvorený je ten najkrajší darček. Dievčatám a chlapcom z krúžku aranžovania sa podarili netradičné korálkovo-drevené prívesky.

          • ❤️Valentínska pošta❤️

          • Milí žiaci, keďže sa blíži sviatok sv. Valentína, v našej škole budete môcť potešiť prianím svojich spolužiakov, alebo aj zamestnancov školy. Stačí, ak svoju VALENTÍNKU vhodíte do pripravenej krabičky, ktorú nájdete na každom poschodí označenú plagátikom VALENTÍNSKEJ POŠTY. Každá VALENTÍNKA musí byť vložená v obálke, označená menom a triedou toho, komu je určená. Svoje pozdravy môžete vhodiť do schránok od dnešného dňa do 13. februára. Všetky VALENTÍNKY budú doručené adresátom 14. februára počas vyučovania. Želáme veľa príjemných prekvapení.

            PS: Valentínske krabičky ❤️ vyrobili dievčatá zo 7.B na krúžku "Z každého rožka troška"

          • Prírodoveda u štvrtákov

          • Žiaci 4.ročníka na hodinách prírodovedy preberajú učivo dýchacia sústava. Aby si lepšie vedeli predstaviť ako naše telo funguje pri dýchaní, tak si to pri prezentácii projektov aj vyskúšali. Dokonca niektorí žiaci si vyrobili projekty, na ktorých boli znečistené pľúca napr.fajčením. 

          • II. oddelenie ŠKD

          • Žiaci z druhého oddelenia v ŠKD sa vybrali na výlet do krajiny plnej snehu a ľadu. Navštívili kamarátov tučniakov, ktorých si potom spoločne namaľovali. Naučili sa aj zaujímavé veci o kolobehu vody v prírode. Pozreli si krásne knihy, ktoré priniesli Naši žiaci. Všetko, čo sa naučili, potom nakreslili. Vyrobili vtáčie búdky a nakŕmili vtáčiky. Tu sú naše práce.

          • Tvorivé dielne s enkaustikou

          • V utorok nás na krúžku výtvarných techník navštívila naša pani učiteľka Pajtová. Priniesla so sebou zaujímavý inventár – voskovky, špeciálne výkresy, enkaustickú žehličku a naučila nás, ako s týmto materiálom vytvoriť umelecké diela. Detičky boli nadšené a domov si odniesli krásne výkresy. Pani učiteľke Pajtovej ďakujeme, že prijala naše pozvanie a naučila nás ďalšiu zaujímavú výtvarnú techniku.

          • 3. oddelenie ŠKD - maľovanie špagátom

          • V treťom oddelení školského klubu deti počas tematickej oblasti "sebarozvoj a svet práce" pracujú s rôznym materiálom a učia sa i nové techniky. V minulosti už kreslili krstami, hubkami na riad, vatovými tyčinkami do uší. V utorok 23.1.2024 vymenili štetce za špagát. Touto technikou vytvorili pozadie na ktoré doplnili siluetu toho, čo majú radi. U niekoho sme videli obľúbený šport či inú voľnočasovú záľubu. Prinášame vám malú ukážku vydarených výtvorov.

          • Hrdinovia FAST

          • Aj naša škola sa zapojila do medzinárodného projektu Fast Heroes.

            Cieľom projektu je vzdelávať deti o príznakoch cievnej mozgovej príhody, naučiť ich zavolať prvú pomoc včas a zachrániť tak život ich blízkym príbuzným.

            Na Slovensku preberá záštitu nad projektom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu  SR. Projekt získal uznanie Európskej komisie za najlepšiu praktickú pomôcku pre školy vo vzdelávaní v oblasti zdravotníctva. Bližšie informácie o projekte získate na nasledujúcom odkaze https://sk-sk.fastheroes.com/ .

          • Krúžok aranžovania

          • Na krúžku aranžovania sme vytvárali rôzne miniatúry: malých panáčikov, snehuliačikov, korytnačky, myšky, škrečkov, stromčeky, krajinky na CD-čkách. a pod. Vyrábali sme všetko zo škrupiniek z orechov a pistácií, štuplov, bukvíc, špagátu, paličiek, malých bambuliek, drevených placiek a pod.

          • Vianočný zápas vo volejbale žiakov a učiteľov s obrovskou drámou

          • V závere roka sa v telocvični našej školy uskutočnil Vianočný zápas vo volejbale žiakov a učiteľov. Po dôkladnom rozcvičení mal zápas veľmi dramatický priebeh, keď v každom sete si súperi vymenili nielen setbaly, ale v treťom sete aj mečbal, ktorý učitelia nevyužili. Šťastnejší boli žiaci, ktorí po setoch 26:24, 24:26 a 26:24 napokon zvíťazili 2:1 na sety. Žiaci i učitelia sa zhodli, že v závere školského roka sa určite uskutoční odveta, na ktorú sa už teraz všetci tešia.

            Žiakov reprezentovali žiaci 9.B Sofia Strečanská, Alex Mihalik, Michael Richtárik, Dominik Tuchyňa, Aďo Polák, Teo Beneš a Simon Strečanský. V tíme učiteľov sa predviedli Kristínka Biela, Veronika Vetríková, Renátka Michalcová, Michal Galbička, Tomáš Nemergut a Ladislav Lacko.

          • Okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok

          • Už tradične sa zúčastňujeme okresného kola v stolnom tenise, no i tento raz sme dosiahli priemerné umiestnenia. Aj keď našim dievčatám i chlapcom pod vedením Ladislava Lacka nemožno uprieť snahu a bojovnosť, ktorými sa v súťaži prezentovali, na najlepších žiakov, hrávajúcich súťažne, to však nestačilo.

            Žiačky hrali systémom každý s každým. V zápasoch dievčatá ťahali za kratší koniec povrazu, no o konečné 6. miesto sme zdolali ZŠ M.R. Štefánika Piešťany výsledkom 3:1. Timea Košťálová získala 1 bod, o druhý sa postarala Sofia Strečanská, následne svoj duel Simona Jesenská prehrala, no rozhodujúci bod vybojovala Sofia Strečanská po dramatickom priebehu, keď zvíťazila 2:1. Zápas sme celkovo vyhrali 3:1 a obsadili sme konečné 6. miesto. Školu reprezentovali žiačky 9.B triedy: Sofia Strečanská, Timea Košťálová a Simona Jesenská.

            Aj žiaci hrali systémom každý s každým. V úvodnom zápase sme narazili na jedného z favoritov turnaja ZŠ Brezovú Piešťany. Všetci naši chlapci svoje zápasy prehrali a tým aj celý zápas 0:3. V ďalšom zápase so ZŠ Chtelnica sme prehrali 1:3, keď náš jediný bod získal piatak Lucas Bednár po dramatickom zápase, ktorý vyhral 2:0, no oba sety vyhral 14:12. V treťom zápase sme nastúpili proti ZŠ Mojmírová, neskoršiemu víťazovi a prehrali sme hladko 0:3. Práve v záverečných dvoch zápasoch sme dokázali súperov zdolať a atakovali sme pódiové umiestnenie. Najskôr sme v dramatickom zápase zdolali ZŠ M.R. Štefánika Piešťany 3:2. V úvodnom dueli Miško Richtárik  v 1. sete sfúkol Valoviča 11:1, no v ďalších dvoch ťahal za kratší koniec povrazu, keď prehral 11:9 a 12:10. Lucas Bednár však následne zdolal Fodrana 2:0 a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Alex Mihalik pridal ďalší bod po víťazstve 2:1 nad Massalkhinom. Lucas Bednár mohol zápas rozhodnúť, no svoj zápas s Valovičom prehral 2:0, keď v záveroch oboch setov na svojho súpera nestačil. Za stavu 2:2 na rozhodujúci zápas nastúpil Miško Richtárik a svojho súpera zdolal jasne 11:4 a 11:2. Celý zápas sme vyhrali 3:2. V poslednom zápase sme hrali so ZŠ Banka a opäť po dramatickom priebehu sme zvíťazili 3:1. V prvých dvoch zápasoch Lucas Bednár i Miško Richtárik porazili svojich súperov, Blagermanna resp. Vetríka 2:1, pričom práve náš najmladší hráč Lucas Bednár rozhodol zápas v závere 3. setu, keď zvíťazil 12:10. Keď v treťom zápase Alex Mihalik svoj duel prehral s Ručkayom 0:2 a na štvrtý zápas nastúpil Lucas Bednár s Blagermannom. V prvom sete Lucas súperovi nedal šancu a zvíťazil 11:6. Druhý set bol nesmierne vyrovnaný, Lucas otáčal skóre a súpera nakoniec zdolal 16:14. Nakoľko ZŠ Banka porazila ZŠ Chtelnica, o poradí na 3. až 5. mieste rozhodovala minitabuľka, v ktorej sme skončili o skóre na 4. mieste.

            Na turnaji nás reprezentovali Miško Richtárik, Alex Mihalik a náhradník Teo Beneš, všetci z 9.B a Lucas Bedenár z 5.A. Chlapcom za predvedené výkony blahoželáme a  ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Novoročná besiedka u štvrtákov

          • Prvý deň v škole v roku 2024 sa začal u štvrtákov netradične - mali novoročnú besiedku. Ráno sme si prichystali stoly, občerstvenie, pustili pesničky a začalo slávnostné stolovanie. Porozprávali sme si prázdninové zážitky, pozreli rozprávku, pohrali sa, pofotili, dostali darčeky. Nabrali sme silu do učenia, aklimatizovali sa po prázdninách a od zajtra nastáva školský režim. A. V. J.