• Rozlúčkové posedenie - ŠKD 3.oddelenie

          • Rok prešiel ako voda. Z nesmelých ustráchaných tvári sa stali veľkí kamaráti. Tak úpenlivo sme čakali na prázdniny. Dokonca sme v školskom klube vyfarbovaním odrátavali dni do konca. A nakoniec je to tu. Až na rozlúčkovej párty sme si uvedomili, že možno by sme radi aj zostali. Spomínali sme na všetky naše zážitky, vtipné príhody či milé nehody. Zahrali sme si spoločne hry, spapali dobroty.  Prečítali sme si  o každom z nás básničku a tým mu poďakovali, že bol súčasťou našej "malej družinárskej rodiny". Ďakujeme všetkým, že sme tento rok zvládli. Deti z III. oddelenia ŠKD. 

          • Celoslovenská výzva pre ZŠ "Dlaň dokorán"

          • Ak každý z nás urobí NIEČO, už to nebude NIČ. Do výzvy, ktorú usporiadala ZŠ s MŠ Trakovice sa s radosťou zapojili aj žiaci našej školy. Všetky triedy prvého stupňa a tiež obe piatacke triedy, 7.B trieda a ôsmaci. Cieľom bolo vytvoriť čo najdlhšiu reťaz dobrých skutkov, ktoré sme vpísali do vystrihnutých dlaní. Naše "dobro" malo dĺžku 27,5 metra.  Ďakujeme za milú inšpiráciu, kedy sme si mohli pripomenúť že detské dobro je cesta k lepšiemu svetu. 

          • Balónová bitka

          • Ako si poradiť s vysokými teplotami? Deti zo školského klubu v tom majú jasno. Posledný týždeň školského roka odštartovali balónovou bitkou. Cieľom bol každý, kto išiel okolo. Malí školáci sa veselo ohadzovali balónikmi, ktoré boli naplnené vodou. A čo urobili keď ich zásoby boli fuč? Neváhali pokračovať a použili ostrekovače, vedierka či fľaše. Sme radi, že deti i pani učiteľky si horúce letné dni spríjemnili takýmto osviežením🎈🚿👱🏻‍♀️🙋🏻‍♂️🌊🧊 .

          • Športové popoludnie v ŠKD

          • Každému z nás ide lepšie niečo iné, keď sme však spolu, určite to bude sranda. Aj takto znelo motto športového popoludnia v školskom klube. Pani vychovávateľky si pre deti na piatkové popoludnie pripravili športové hry a súťaže. Cieľom nebolo zvíťaziť ale stráviť spoločne čas a zabaviť sa. Deti skákali cez švihadlo, pri hode na kôš ukázali svoju presnosť, skákali škôlku či ukazovali svoju pozornosť a trpezlivosť. Malí športovci preukázali tímového ducha a tento deň si naplno užili. 

          • Výtvarný krúžok - záver

          • S koncom školského roka sa priblížil i záver nášho výtvarného krúžku. Na rozlúčku deti dostali spomienkové listy a vyrobili si zo slamiek trendy náramky. Spoločné chvíle počas roka sme si užili a už teraz sa tešíme na ďalší rok plný tvorenia a dobrej nálady. Tak teda „ahoj“ výtvarný krúžok, ďakujeme ti za všetky krásne chvíle a tešíme sa na jeseň na všetky detičky, ktoré sa k nám pridajú.

          • OZNAM - Veselá veda - krúžok pre deti na 1. stupni

          • Nezisková organizácia Veselá veda má za cieľ ukázať deťom vedu ako svet plný záhad a tajomstiev, svet, ktorý stojí za to preskúmať. Na 1. stupni základných škôl organizuje záujmové krúžky zábavných vedeckých pokusov z chémie, biológie a fyziky. Pôsobí po Českej republike a Slovenskej republike na viac ako 500 školách a hľadá ďalších partnerov na spoluprácu.  Pre viac info kliknite sem.

            Ponúka:

            •  Zaujímavé pokusy z fyziky, chémie a biológie na mieru deťom na 1. stupni ZŠ
            • 15 lekcií za polrok, lekcia trvá 60 min, v čase trvania školského klubu detí
            • Každá lekcia na inú tému, pôvodná - autorská - metodika
            • 8 - 14 detí na krúžku, každé dieťa robí vlastný pokus
            • 59, - € / polrok, prvá lekcia na vyskúšanie - príspevok od rodičov
          • Mesto v kockách - workshop

          • Žiaci 6.ročníka dnes navštívili Mestskú knižnicu, kde sa stretli s pani architektkami. Diskutovali spolu o rôznych stavbách v našom meste a o architektúre našich najznámejších budov. Napokon si spoločnými silami vyrobili "kocky" z ktorých si postavili známy kúpeľný dom Irmu. 

          • Deň otcov - III.oddelenie ŠKD

          • Pre dievčatá prvá láska, pre chlapcov najväčší hrdina. Aj takto deti vnímajú svojich ockov, strýkov, dedkov či iných dôležitých mužov svojho života. A nezabudli na nich ani v školskom klube. Počas celého týždňa usilovne pracovali na darčekoch, ktoré im v tretiu júnovú nedeľu mohli s vďakou odovzdať. 

          • Nezabúdame ani na oteckov

          • Milí oteckovia, dnešná júnová nedeľa patrí práve Vám, a preto Vám detičky vyrobili krásne prekvapenie. Veľmi sa snažili, aby  ich darček bol čo najkrajší, čo sa každému aj podarilo  a dúfame, že Vás darčeky vyrobené s veľkým úsilím a najmä láskou, ktorú do nich deti vložili, potešia.

            Všetko najlepšie!                                                                                      

          • Okresné kolo v malom futbale starších žiačok

          • Naše dievčatá sa zúčastnili okresného kola v malom futbale starších žiačok, kde obsadili pekné 3. miesto. V prvom zápase sme nastúpili proti ZŠ Mojmírová Piešťany. Zápas bol vyrovnaný, napriek tomu sme prehrali 0:2. V prvom polčase sme inkasovali gól po hrubej chybe našej obrany. Tesne pred koncom zápasu Natália Košťálová nevyužila penaltu, keď loptu napálila do žrde a následne sme z protiútoku dostali gól, ktorý pochoval naše nádeje v tomto zápase.

            V druhom zápase sme hrali so ZŠ Holubyho Piešťany, ktorá mala v zostave hráčku trénujúcu v Spartaku Trnava. V prvom polčase sme rýchlo viedli 1:0 zásluhou Natálie Košťálovej, no v ďaľšom priebehu hráčky Holubyho vyrovnali. V zápäti sme opäť zásluhou Natálie  Košťálovej vybojovali penaltu, ktorú však Klaudia Kršíková nepremenila. Do konca prvého polčasu sme následne dostali ďalší gól a prehrávali sme 1:2. V druhom polčase však dievčatá zabojovali a zásluhou Sofie Strečanskej a Timei Košťálovej sme zápas otočili na víťazstvo 3:2. V závere zápasu mohla ešte náš náskok zvýšiť Timea Košťálová, keď sa rútila sama na brankárku hostí, ale strelu zakončila tesne vedľa brány.

            V treťom zápase sme hrali proti vysokým favoritkám a celkovým víťazkám so ZŠ Školská Vrbové, ktoré pravidelne trénujú. Po bojovnom výkone sme nakoniec prehrali 0:3, ale dosiahli sme najlepší výsledok v porovnaní s ostatnými školami.

            O tento úspech sa zaslúžili:

            Simona Jesenská, Natália, Timea a Karolína Košťálové, Sofia Strečanská, Klaudia Kršíková, Sofia Macháčová, Lucia Ondrisová, Viktória Jašová a Tamara Kulková.

          • Olympiáda pre MŠ

          • V piatok 10.6. bol pre malých škôlkárov MŠ F.E. Scherera, veľkým olympijským dńom, na ktorý sa tešili a bojovali čo im sily stačili. Po slávnostnom nástupe sa rozpŕchli na jednotlivé disciplíny, ktoré boli tradičné i netradičné. Pretekali  v behu na 30m, skoku z miesta, v hode kriketovou loptičkou, hádzaní na cieľ,  v hádzaní do otvorov, preťahovaní lanom, slalome a v zdolaní prekážkovej dráhy. Deti za pomoci našich deviatakov zdolali všetky disciplíny a zaslúžili si olympijskú medailu.

          • Koncoročný výlet - 5.A

          • Krása sa často skrýva v maličkostiach a rovnako tak máme občas priamo "pod nosom" skryté krásne miesta. Piataci z áčky si pre svoj koncoročný výlet vybrali ľahkú turistiku. V utorok 14.6.2022 namiesto školských lavíc sadli do autobusu, ktorý ich priviezol do Nitrianskej Blatnice. Odtiaľ sa vybrali k Rotunde sv. Juraja. Niektorých síce trošku potrápila chýbajúca kondička avšak cesta ubehla rýchlo. Stretli a nakŕmili diviaka, spoznávali turistické značky a kochali sa dychberúcimi výhľadmi. V cieli čakali hneď dve odmeny. Jedna v podobe krásnej rotundy a druhou bolo ohnisko, kde si piataci pripravili obed správnych turistov.

            Lúka sa pre tento okamih premenila na futbalové ihrisko, miesto rozhovorov, naháňačky či objavovania krás prírody. Niektorých vystrašila samička roháča, avšak po výklade pani učiteľky Mikeskovej zistili, že ide o veľmi vzácny druh, ktorý v našej prírode nie je úplne bežný. Rovnako však platí, že ak sa človek cíti dobre, čas beží neúprosne rýchlo. Preto sa aj výlet spojený s krásnou turistikou skončil. Autobus výletníkov opäť priviezol do Piešťan, kde mohli ísť rozrozprávať zážitky z výletu svojim blízkym. 

          • Škola v prírode

          • Štvrtáci prežili minulý týždeň krásne chvíle v škole v prírode. Spoznali Demänovskú dolinu, Jasnú, videli krásy jaskyne. Zistili, že naša príroda, naše hory majú veľké čaro, na ktoré sa dá pozerať aj z výšky a pobyt na čerstvom horskom vzduchu im dodal veľa energie. Túry, ktoré bez problémov zvládli neboli také náročné.   

          • Školský výlet - 1.trieda a 3.B

          • Dočkali sme sa. Spoločne s koncom školského roka prichádza niekoľko pekných udalostí. Prvá dôležitá udalosť čakala aj našich prvákov. V stredu 8.6.2022 sa totiž vybrali na svoj prvý veľký výlet. Na pomoc si prizvali kamarátov z III.B triedy. Nezľakli sa ani zachmúreného počasia a vybrali sa na Dobrú vodu. Ako prvé navštívili kaštieľ v Chtelnici. Zistili, že dobrá nálada vyrieši naozaj každý problém. Keď skončili prehliadku krásneho historického miesta vonku sa na nich už usmievali slnečné lúče. Preto malým turistom nič nebránilo ísť pozrieť zrúcaninu hradu. Po náročnej túre sa odmenili dobrotami od mamičiek a výbornou zmrzlinou. Týmto dňom načerpali síl do posledných školských týždňov a už teraz sa tešia na nové dobrodružstvá.