• Cezpoľný beh 2022

          • V okresnom kole v cezpoľnom behu sa našim žiakom darilo, keď v kategórii žiakov i žiačok obsadili skvelé tretie miesto. Súťaž sa uskutočnila na Lodenici, dievčatá absolvovali 1500 m a chlapci 3000 m. Do súťaže družstiev sa započítavali výsledky 2 najlepších pretekárov z každej školy. Terén bol po dažďoch veľmi náročný, ale vyrovnané a bojovné výkony našich žiakov boli pretavené po dramatickej výsledkovej zápletke v pódiové umiestnenie chlapcov i dievčat.

            Treba pochváliť chlapcov Dominika Tuchyňu ako i Alexa Mihalika, že aj napriek zraneniam dobehli do cieľa a prispeli ku skvelému umiestneniu celého družstva. O tento úspech sa zaslúžili:

            Dievčatá:

            • Timea Košťálová – v súťaži jednotlivcov na 4. mieste
            • Sofia Strečanská – 13. miesto
            • Alžbeta Kalmanová – 14. miesto

             Chlapci:

            • Denis Seko – 8. miesto
            • Dominik Tuchyňa – 9. miesto
            • Alex Mihalik – 18. miesto

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy!

          • „MORAVIANSKÁ VENUŠA 2022“

          • Naša škola sa už tradične zúčastnila X. ročníka atletických pretekov „O MORAVIANSKU VENUŠU 2022“ - medzinárodného podujatie žiakov 1. stupňa základných škôl v atletike. Podujatie bolo súčasťou otvorenia novej atletickej dráhy, ktorú slávnostne otvoril slovenský šprintér, halový majster Európy z Glasgowa 2019 Ján Volko. Pod vedením telocvikárov Ladislava Lacka a Tomáša Nemerguta sme v konkurencii 5 škôl získali premiérovo 1.miesto pred českou ZŠ Bučovice (2. miesto) a ZŠ Holubyho Piešťany.

            Najúspešnejšou pretekárkou sa stala piatačka Dorotka Horvátová, ktorá získala 5 zlatých medajlí. Z chlapcov patril k najlepším Patrik Borovský s 3 zlatými medajlami. Víťazstvo v skoku do diaľky získal aj tretiak Danko Svetlík i prváčka Laura Mráziková a v hode kriketkou Petra Nováková. Keďže každý žiak, ktorý reprezentoval našu školu získal medajlu, bolo príjemné sledovať, ako sa tešia z úspechu.

          • Exkurzia Atlantis centrum Levice

          • Dňa 27.9.22 sa žiaci 3.A, 4.A a 4.B zúčastnili exkurzie do Atlantis centra Levice. Učením pomocou zážitkov detí  sa snažili vyvolať záujem o fyzikálne, chemické a iné deje, ktoré sú okolo nás. Zážitkovým spôsobom žiakom vysvetlili fyzikálne a chemické zákony, priblížili princípy očných klamov. Prostredníctvom interaktíveho  voliteľneho programu žiaci objavovali záhady ľudského tela. Deti sa veľmi tešili, že si mohli všetko chytiť, vyskúšať,pohrať sa, lebo učenie hrou je pre deti najpútavejšie. Na rozlúčku s Atlantis centrom si zakúpili drobné suveníry.

            Presunuli sme sa do Nitry, kde sme si prezreli v OC Mlyny výstavu drakov. Aj keď nám počasie neprialo, unaveni, plní zážitkov sme sa vrátili k rodičom. Mgr. A. Valentovičová Jánošková, tr.uč. 3.A

          • Primátor navštívil prváčikov

          • V pondelok 26. septembra prváčikov v našej škole navštívil aj primátor mesta Piešťany Peter Jančovič, aby im poprial veľa úspechov. Tak ako každý rok, aj na začiatku tohto školského roka, priniesol každému jednému prváčikovi darček v podobe knižky „Bola raz prvá trieda.“

          • Výtvarný krúžok

          • Utorkové popoludnia patria i tento školský rok deťom z výtvarného krúžku. Sme radi, že sme medzi nami mohli privítať nové detičky. Na úvodnej hodine sme sa zoznámili a nakreslili sme si o sebe i nejaké zaujímavosti, aby sme sa lepšie spoznali. Tešíme sa na spoločne strávený čas a tvorenie.

          • Exkurzia - 6.A a 6.B

          • Dňa 16.09.2022 sa žiaci 6.A a 6.B zúčastnili dejepisnej exkurzie a  prehliadky múzea aut vetránov Classic Car v Moravanoch nad Váhom. V moravianskom kaštieli naši žiaci absolvovali prehliadku hodnotnej expozície   „ Pocta moravianskej venuše“. Najprv si prezreli priestory parku v kaštieli, kde si okrem malebnej prírody mohli užiť aj prehliadku moderného umenia - sochy z kovu a dreva. Tri podlažia kaštieľa tvorili artefakty z obdobia praveku, i stredoveku, skameneliny, kópie venuší i z iných štátov. 

            Deťom sa páčili aj preparované zvieratá, stredoveký nábytok. Zaujalo ich i umelecké poňatie moravianskej venuše ako symbol lásky, napredovania rodu a hlavne symbol úcty k žene, matke, darkyni nového života. Potom sa presunuli do Classic Car múzea, ktoré ich očarilo historickým leskom takmer 100 ročných aut spojených so zaujímavým pôvodom. Páčili sa im i motorky, atmosféra, starobylé detské kočíky... No najviac ich potešilo, keď sa pani Kataríne Sedlak podarilo „nakopnúť“ nádherný strieborný mustang a mohli sa nasýtiť  „vône“ z výfuku historického vozidla. Týmto chceme úprimne poďakovať pani Kataríne Sedlak, ktorá poskytla deťom úžasné sprievodné slovo. A dovolíme si vzdať úctu jej otcovi pánovi Jánovi Horňákovi, ktorý mnohé roky organizoval „Zlaté stuhy“ mesta Piešťany.

          • Deň otvorených dverí na SPŠE v Piešťanoch

          • Dňa 14. septembra sa žiaci 9.ročníka zúčastnili Dňa Otvorených dverí na SPŠE. Na prezentácii školy boli žiaci, ktorí prejavili záujem o štúdium na danej škole. Mali možnosť sa oboznámiť, aké odbory škola ponúka - Informačné a sieťové technológie, Informačné a digitálne technológie, Multimédiá, Elektrotechnika.

            Prezentácia prebiehala v jednotlivých špecializovaných učebniach, priestoroch na odbornú prax a športové aktivity, krúžky, kurzy o odbornej spôsobilosti. Žiaci si prezreli zaujímavé prezentácie, napríklad odboru Multimédiá, tvorby webových stránok,  ukážky práce v programe Fotoshop a Blender, prezentácia technického kreslenia, praktické činnosti, prezentácia odboru Informačné a digitálne technológie, ukážky programovania dronov. Žiaci sa dozvedeli veľa cenných informácií o škole a študentoch. Aj o tom, že absolventi SPŠE môžu ďalej pokračovať na vysokých školách. Môžu pracovať v oblasti elektroniky a v ďalších priemyselných odvetviach alebo aj v oblasti reklamy, televízie. Táto škola nie je určená iba pre chlapcov.

            Žiakom sa prezentácie veľmi páčili. Zistili, že môžu nielen získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre povolanie, ale aj ďalšie štúdium na VŠ. Ďalšie informácie o SPŠE môžu žiaci získať na stránke danej školy.

            Prezentácia prebiehala v jednotlivých špecializovaných učebniach, priestoroch na odbornú prax a športové aktivity, krúžky, kurzy o odbornej spôsobilosti. Žiaci si prezreli zaujímavé prezentácie, napríklad odboru Multimédiá, tvorby webových stránok,  ukážky práce v programe Fotoshop a Blender, prezentáciu technického kreslenia, praktické činnosti, prezentáciu odboru Informačné a digitálne technológie, ukážky programovania dronov. Žiaci sa dozvedeli veľa cenných informácií o škole a študentoch. Aj o tom, že absolventi SPŠE môžu ďalej pokračovať na vysokých školách. Môžu pracovať v oblasti elektroniky a v ďalších priemyselných odvetviach alebo aj v oblasti reklamy, televízie a že táto škola nie je určená iba pre chlapcov.

            Žiakom sa prezentácie veľmi páčili. Zistili, že môžu nielen získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre povolanie, ale aj ďalšie štúdium na VŠ. Ďalšie informácie o SPŠE môžu žiaci získať na stránke danej školy.

          • Aj tento rok pre Vás máme super prekvapenie!

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v e-shope.

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 2.10. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          • Deň pozitívneho myslenia

          • Poznáte pesničku “Dnes je skvelý deň?” My áno. A naozaj sme takýto deň v škole mali. V tomto týždni sme si pripomenuli deň pozitívneho myslenia. Na našej škole sme zorganizovali už druhý ročník akcie pri ktorej naši žiaci rozdávali svojim učiteľom a kamarátom radosť. Na chodbách to dnes naozaj hralo všetkými farbami práve vďaka žiakom siedmeho ročníka. Tí si pre svojich kamarátov pripravili radosť v rôznych podobách. Na chodbách školy sa dnes objímalo, tancovalo, rozdávali sa motivačne citáty, hovorili vtipy  či jedli lievance. Zamračenú tvár by ste tu našli iba ťažko. Sme veľmi radi, že dnešný deň naozaj plný radosti, lásky, smiechu a dobrej nálady.

          • V ELEKTRÁRNI naučia Vaše deti kompostovať

          • Občiansky projekt, ktorý uspel v rámci Participatívneho rozpočtu mesta Piešťany na rok 2022, sa predstaví verejnosti v stredu 14. septembra v čase od 16:30 do 18:30. Program je určený najmä pre deti, zaujímavé informácie si však odnesú aj dospelí návštevníci.

            Podujatie sa koná v elektrárenskej záhrade, v prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční v interiéri. Vstup je voľný.

            Program odštartuje krátkou interaktívnou prednáškou o základoch kompostovania. Potom sa už deti s lektormi Elektrárne a študentmi zo Spojenej školy Rakovice pustia do aktivít v novej kompostovacej kuchyni. Čakajú ich recepty na najlepšie komposty, ale spoločne si vyrobia aj bylinkové prekvapenie. Dospelí návštevníci budú mať možnosť diskutovať s odborníkom o kompostovaní v bytoch či záhradách.

          • Vyšlo nové číslo časopisu SOVIČKA

          •  

             

            V časopise nájdete:

             

            1. Úspechy žiakov v súťažiach

            2. Aktivity v ŠKD

            3. Vyhodnotenie zberov

            4. Fotky z výletov

             

            ... a veľa iného ;-)

             

            Preto neváhajte a čítajte tu