• Kreslenie na chodník - I. a III. oddelenie ŠKD

          • Ako sa hovorí špinavé dieťa - šťastné dieťa. Vo štvrtok 26.5.2022 deti zo školského klubu vymenili ceruzky, fixky či vodovky za kriedy. A tabuľu, papier či výkres za betón na školskom dvore. Ani sme sa nestihli nazdať a basketbalové ihrisko bolo zrazu posiate farbami od výmyslu sveta. Jednotlivé skupinky tvorili obrázky, písali odkazy a tak trošku medzi sebou zdravo súperili o najkrajší kriedou namaľovaný obraz. Pani vychovávateľky sa zhodli, že všetky boli rovnako krásne a preto nebolo možné vybrať ten najlepší. Odmenou pre všetkých bol spoločne strávený čas.

          • Prváci v Piešťanskom informačnom centre

          • Aké by to bolo na chvíľu sa ocitnúť v rozprávke? To sa už určite spýtal každý menší, či väčší školák. Našim prvákom sa to naozaj podarilo. Vo štvrtok 26.5.2022 zavítali do rozprávky a vôbec nie do nejakej obyčajnej. Stali sa súčasťou rozprávky najprekladanejšej autorky Kláry Jarunkovej. V informačnom centre si milá pani herečka pre deti pripravila krátky úryvok z knihy "O psovi, ktorý mal chlapca". Naši prváci si prišli na svoje. Mohli sa totiž na chvíľku premeniť na svojich vlastných psíkov. Súčasťou tohto divadelného predstavenia bola aj výstava, ktorú si mohli návštevníci pozrieť. A v neposlednom rade bola pre našich malých - veľkých výletníkov odmena cesta autobusom.

          • Vychádzka na Jurka

          • Po upršanej noci nás ráno privítalo krásne počasie, ktoré sme využili na vychádzku do Nitrianskej Blatnice smer Jurko. Cestou k rotunde sv. Juraja sme sa zastavili pri diviačej obore, kde sme nakŕmili diviakov čerstvou trávičkou, pokračovali sme ďalej a "skontrolovalo" nás niekoľko užoviek, vyhrievajúcich sa na cestičkách. Odmenou nám bol opečený špekáčik, či slaninka  alebo klobása. Na lúke sme sa zahrali s loptou, polozili po strome a už sme sa vydali cestou späť na autobus do Piešťan.

          • Začarovaná trieda

          • Prezentácia tvorby českej autorky Ivony Březinovej. Moderovala Adriana Totíková. Podujatie sa uskutočnilo 19. mája u nás v učebni hudobnej výchovy a zúčastnili sa žiaci z 5.A a 5.B

          • Sedem dní v pivnici

          • Podujatie sa uskutočnilo u nás v učebni hudobnej výchovy v stredu 18. mája 2022. Zúčastnili sa žiaci 3.A a 4. roč., ktorým sa podujatie veľmi páčilo. Účinkovali: Peter Karpinský, Zuzana Bočkayová Bruncková a zástupca vydavateľstva Perfekt.

          • Deň včiel

          • Vedeli ste, že...  20. mája oslavujú naše včielky, včely medonosné, svoj deň? I deti z výtvarného krúžku si na nich spomenuli. Pri tvorbe výkresu  používali rôzne techniky. Deti odtláčali farbu z bublinkovej fólie a z papiera si vystrihovali vlastnoručne nakreslené včielky.

            Počas tvorenia sme si prečítali rôzne informácie o včelách, hádali sme, koľko dní, mesiacov alebo rokov sa dožije robotnica, trúd, ale aj kráľovná. Dozvedeli sme sa, že na 1 kilogram medu musí včielka navštíviť 2, 5 milióna kvetov a nalieta pri tom neuveriteľných 165 tisíc kilometrov. Naše detičky pracovali usilovne ako včielky a výsledkom sú nádherné výkresy, ktoré si vyrobili a nové vedomosti o včelách, ktoré si z krúžku odniesli.

          • Poobedie v Mestskej knižnici

          • 19. mája naše deti z prvého stupňa očarilo bábkové divadielko v Mestskej knižnici, ktoré bolo súčasťou festivalu ZÁZRAČNÝ ORIEŠOK. Divadelné predstavenie bolo na motívy tvorby Pavla Dobšinského pod názvom Radúz a Ľudmila. Účinkovali študenti Vysokej školy múzických umení v Bratislave: Martin Frank, Barbora Mokošová, Alžbeta Palanová a Patrícia Stehelová. Podujatie bolo veľmi dobre spracované, moderným štýlom prístupným deťom. Deti aktívne spolupracovali a prežívali celý dej.

          • Krajské kolo v plávaní a mini vodnom póle

          • Pekné výsledky dosiahli naši najmladší žiaci v krajskom kole Školských športových súťaží v plávaní najmladších žiakov. V disciplíne 25 m voľný spôsob sme sa zúčastnili vo všetkých kategóriách so striedavými výsledkami.

            V kategórii žiakov 2.-3. ročníkov obsadil Matteo Figura skvelé 3. miestoFilip Krajan pekné 6. miesto, u žiačok 2.-3. ročníkov sa Marianna Schultzová umiestnila na 7. mieste a Tamara Majerčíková na 13. mieste. V kategórii žiakov 4. ročníkov obsadil Patrik Kolena 16. miesto, u žiačok 4. ročníkov získala Katarína Zvarková 8. miesto.

            V mini vodnom póle najmladších žiakov a žiačok sme obsadili nepostupové 2.miesto, keď sme vo finále hladko prehrali so ZŠ Mojmírova. O tento úspech sa zaslúžili všetci štartujúci plavci: Patrik Kolena, Matteo Figura, Filip Krajan, Marianna Schultzová, Tamara Majerčíková a Katarína Zvarková.

          • Turistický výlet na Skalku

          • V sobotu 14.5. sme sa vybrali, v rámci spoznávania okolia Piešťan na Hubinu a zdolali sme najvyšší kopec nad dedinou Skalku. Na vrchole nás čakal nádherný výhľad do širokého okolia videli sme najvyšší vrch Malých Karpát Záruby, Vysokú, Čachtický hrad, Javorinu, Veľkomoravské hradisko, Tematín, Marhát a pod. Dediny a mestá v údolí sme mali ako na dlani. Vrch Skalka bol rozkvitnutý rôznymi skalničkami - spoznali sme skalné ruže, materinu dúšku, klinčeky a pod.Cestou hore na kopec lemovali chodníček rozkvitnuté jahody, klinčeky, iskerník, odkvitnuté púpavy a pod. Krásne počasie nás sprevádzalo po celý deň. Domov sme sa vrátili, síce unavení, ale spokojní. Tešíme sa na daľšiu vychádzku.

          • Biológia v 8.triede

          • Hodina BIOLÓGIE vyzerala trochu inak, nakoľko si žiaci priniesli vlastnoručne vyrobené modely bunky. Jednotlivé modely predstavovali stavbu rastlinnej alebo živočíšnej bunky. Jadro v bunke - červená, membrána - modrá, vakuola - žltá, mitochondria - hnedá, cytoplazma - zelená. Každý model bol jedinečný a iný. Žiaci pri ich výrobe plne popustili uzdu svojej fantázie, zažiarili. V budúcnosti môžu modely poslúžiť ako názorná učebná pomôcka.

          • Darček z Moravian

          • Dnes nás v škole čakalo veľkééééé prekvapenie - krásna torta z čokoládok Merci + veľa, veľa cukríkov. Túto tortu nám zhotovili v Zariadení pre seniorov v Moravanoch nad Váhom, ako poďakovanie za naše blahoželania a výzdobu k Vianociam a Veľkej noci. Tortu si prevzala polovica žiakov 6. ročníka,  ktorí sa podieľali na zhotovení blahoželaní a výzdoby na okná. Rozdelili sa aj s ôsmačkami, ktoré im pomáhali. Ďakujeme veľmi pekne a sme radi, že Vás naše blahoželania a výzdoba potešili. "Rado sa stalo a aj nabudúce".

          • Florbal - okresné kolo starší žiaci

          • Vo finálovej skupine okresného kola starších žiakov vo florbale v I. semifinále žiaci našej školy zohrali proti obrovskému favoritovi so ZŠ Brezovej jeden z najlepších zápasov. Naši chlapci viedli po 1. polčase 1:0 zásluhou Dominika Tuchyňu, no na začiatku 2. polčasu sa „Sedmičke“ podarilo vyrovnať. Následne obe družstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, útoky i šance sa striedali na oboch stranách. Pár sekúnd pred koncom zápasu po strele Michaela Richtárika už hráči zdvíhali ruky, no rozhodcovia videli spojnicu brány. Po protestoch hráčov na oboch stranách rozhodcovia gól neuznali a muselo sa predlžovať.

            Ani v predĺžení gól nepadol, a tak sa rozhodovalo v nájazdoch. V nich sme po tretej sérii prehrávali 0:2, ale po piatej gólmi Michaela Richtárika a Alexa Mihalika už bolo vyrovnané. V šiestej sérii sme mohli zápas rozhodnúť, no šancu sme nevyužili. Siedma séria nájazdov bola pre nás osudná, zápas sme prehrali a čakal nás ďaľší o 3.miesto.V ňom sme nastúpili proti ZŠ Školská Vrbové. V 1. polčase sme mali hru v rukách, no z množstva šancí sme využli len jednu po strele Michaela Richtárika. Po vedení 1:0 sme však urobili 2 obrovské chyby a vzápätí sme o gól prehrávali 1:2. V druhom polčase sa nám podarilo vyrovnať, keď šťastným strelcom bol opäť Michael Richtárik. V závere zápasu sme mali šťastie, keď nás skvelými zákrokmi podržal brankár Damián Jamrich. Ani v tomto zápase v predĺžení gól nepadol a opäť sa rozhodovalo v nájazdoch. Rozhodujúci gól padol v šiestej sérii do našej brány a aj napriek skvelému a obetavému výkonu predovšetkým základnej päťky – v bráne s Damiánom Jamrichom, v obrane s dvojicou Alex Mihalik - Jakub Marek a v útoku s dvojicou Michael Richtárik a Dominik Tuchyňa sme nakoniec obsadili štvrté miesto. Družstvo doplnili hráči na lavičke – Dávid Jašo, Simon Strečanský, Adrian Polák, Roman Orviský a Kristián Melicher. O postup zo základnej skupiny sa pričinil aj Denis Seko, ktorý nám vo finálovej skupine v zostave pre zranenie chýbal. Keďže celé družstvo v rovnakom zložení bude hrať aj o rok, veríme, že budeme atakovať v okresnom kole najvyššie priečky.

          • Playback show v ŠKD

          • Slovenské aj zahraničné, súčasné či tie rokov minulých, všetky tieto hity sa dnes stretli na jednom pódiu. Deti z I. a III. oddelenia dnes ukázali svoj herecký, tanečný, pohybový talent ale aj cit pre hudbu. Do playback show sa prihlásilo 12 účastníkov, ktorí boli rozdelení do dvoch kategórií. Malí speváci a speváčky nám dnes predviedli vystúpenia, ktoré s pani vychovávateľkami poctivo trénovali. A táto snaha sa vyplatila.

            V prvej kategórii ziskali I. miesto Tamarka Macháčová a Peťka Nováková, ktoré hrou na gitaru pri pesničke “Tak sa neboj mama” doprevádzal Filipko Bartoš. Na druhom mieste skončila Sabinka Masarovičová a jej pieseň Slobodná. Tretiu priečku si spravodlivo podelila Terezka Borovská s piesňou Pretty girl a Nikolasko Samko s hitom Ona ľúbi pomaranče. V kategórii číslo dva prvé miesto získal Oliverko Monček, ktorý predviedol Ninja song a hneď za ním obsadila druhú priečku Vivienka Tuchyňová s piesňou Čerešne. Na výhercov čakali milé ceny, diplomy. Ako však zhodnotili pani učiteľky, víťazmi sa stali všetci, ktorí našli odvahu a zapojili sa. Podpora v publiku od skvelých kamarátov, potlesk, úsmev na tvári či výkrik radosti ukončili príjemné a krásne popoludnie v školskom klube detí.

          • Pieseň pre mamičky z I. oddelenia ŠKD

          • Pri príležitosti Dňa matiek si 8. Mája deti z I.oddelenia pripravili pre svoje mamičky prekvapenie. Ku ich sviatku si nacvičili pesničku pre mamičku, ktorou vyjadrili mamičkám vďaku za ich lásku a starostlivosť. ♥️

            “ Na svete je jedno srdce zo zlata a to nosí moja mama usmiata.

            Ono bije veľkou láskou v jej hrudi, každé ráno, keď nás bozkom zobudí.

            Každý deň, keď robí pre nás, čo treba, perie, varí, krája koláč, kus chleba.

            Večer, keď je prácou zhonom ubitá, dá nám bozk a rozprávočku prečíta.

            A to srdce má na svete takú moc, že nás chráni deň i celú noc.

            Aj keď sme len deti ešte maličké, ďakujeme za dar lásky mamičke” ♥️♥️

            Všetkým našim mamičkám prajeme, aby im deti prinášali viac radostí ako starostí, a aby náš obdiv k ním vydržal v našich srdciach nielen v deň tohto sviatku, ale po celý rok. Ďakujeme ♥️👩‍👧‍👦👩‍👦‍👦

          • Deň matiek - II. oddelenie ŠKD

          • Dnes máš sviatok, vieš to, mami,

            zasypem Ťa kvetinami.

            Nech povedia celkom jasne,

            ako mi je s Tebou krásne.

            Že Ťa ľúbim, mamička,

            Ty si moja hviezdička.

             

            Všetkým mamám želáme prekrásny, radostný, pokojný, spokojný a úsmevný Deň matiek!

            Vaše deti ❤

          • Moja milá mamička, pobozkám Ťa na líčka...

          • Deti z výtvarného krúžku pripravili prekvapenie pre svoje mamičky. Na Deň matiek  sa budú môcť tešiť z krásnych náramkov a srdečných prianí. Deti pracovali usilovne a precízne, pre svoje maminky chceli vytvoriť čo najkrajší náramok, čo sa im aj všetkým podarilo.                                                         

            Milé mamičky, prajeme Vám všetkým krásny Deň matiek ❤️.

          • Príprava na DEŇ MATIEK v III. oddelení ŠKD

          • To najúprimnejšie máme ukryté vo svojich srdciach. A dnes aspoň malá časť z tejto lásky vyletela von. Deti za posledné dni všetku svoju snahu vložili do výrobkov pre mamičky na deň matiek. Mamičky poteší krásna pohľadnica s kupónmi, ktoré v správnej chvíli využije určite každá z nich. Prajeme krásny deň matiek.

          • Vyšlo nové číslo časopisu SOVIČKA

          •  

             

            V časopise nájdete:

             

            1. Prváci boli prvýkrát v knižnici

            2. Jarné upratovanie

            3. Aktivity v ŠKD

            4. Noc s Andersenom

            5. Prenášanie žiab

             

            ... a veľa iného ;-)

             

            Preto neváhajte a čítajte tu.