• Úspešní starší žiaci v kvalifikácii OK v malom futbale

          • V okresnom kole v malom futbale starších žiakov sme hrali v kvalifikačnej skupine s mužstvami zo ZŠ Moravany nad Váhom, ZŠ Holubyho Piešťany a so ZŠ Drahovce, ktorá sa však na turnaj nedostavila.

            V prvom zápase so ZŠ Moravany nad Váhom sme nezačali dobre a po šanciach na oboch stranách sme inkasovali gól. Obe mužstvá predvádzali kvalitný futbal. Do prestávky sa nám podarilo zásluhou Michaela Richtárika vyrovnať. V druhom polčase sme súpera zatlačili a skóre na 2:1 otočil tvrdou strelou z polovice ihriska náš brankár Alex Mihalik. Kvalitnú prácu však pred brankárom odviedol aj Teo Beneš, ktorý skvele clonil súperovho brankára. V závere sa blysol skvelými zákrokmi v bráne Alex Mihalik a v obrane dominovali Denis Seko a Dominik Tuchyňa. Výbornú hru predviedol aj Machael Richtárik v strede poľa. Tesne pred koncom stanovil konečný výsledok na 3:1 unikátnym gólom priamo z rohu Denis Seko a príblížil náš tím k postupu do finálovej skupiny.

            V druhom zápase sme hrali so ZŠ Holubyho Piešťany. V úvode zápasu sme dominovali a skvelými strelami z diaľky dostal naše mužstvo do vedenia 2:0 Denis Seko. Ďalší gól pridal Michael Richtárik na 3:0 po skvelom spracovaní a následnej prihrávke od Tea Beneša. Skóre uzavrel na 4:0 striedajúci Simon Strečanský. V závere zápasu dostali šancu aj striedajúci Roman Orviský, či Jakub Kovalčík.

            O postup do finálovej skupiny, ktorá sa hrá na jar, sa zaslúžili:

            Brankár Alex Mihálik, obrancovia Denis Seko a Dominik Tuchyňa, záložník Michael Richtárik a v útoku Teo Beneš, ktorého v zápasoch striedal Adrian Polák, ale aj ďalší hráči – Simon Strečanský, Jakub Kovalčík, Roman Orviský a Kristián Melicher pod vedením Mgr. Ladislava Lacka.

          • Akadémia tanca

          • Ako inak odštartovať prázdniny ak nie vo veľkom štýle? Posledný predprázdninový deň prišli našim deťom zo školského klubu spestriť tanečníci z Akadémie tance. Nádejným tanečníkom ukázali rôzne tanečné kúsky a naučili ich aj pravý hip-hopový tanec. A ako na správnej tanečnej akcii ani tu nechýbal pravý “tanečný battle”. Veríme, že vďaka trom skvelým tanečníkom naše deti odchádzali domov oveľa tanečnejším krokom. 

          • Halloween

          • “Sú to strašidlá, ich netreba sa báť” spieva sa v jednej halloweenskej pesničke. Kto by však čakal, že strašidlá nedokážu ožiť veľmi sa mýli. V stredu 26.10.2022 sa deti zo školského klubu premenili na všetky strašidlá zo širokého okolia. Popoludní sa v triedach stretli čarodejnice, čierne mačky, pavúky, čerti, zlé vládkyne aby spolu oslávili Halloween. Pochutili si na strašidelných dobrotách, zahrali sa, zatancovali si. Každoročná tradícia školského klubu bola tak aj tento rok splnená na jednotku. 

          • Imatrikulácia

          • Tohoročná imatrikulácia našich prváčikov vyzerala skôr ako zlet čarodejníc a čertov. Zišli sa 20.10. v 1.A a 1.B triede, kde im naši deviataci  pripravili program – rôzne hry, súťaže a s pani riaditeľkou ich pasovali za žiakov našej školy. Šikovní prváčikovia súťažili v hádzaní uhlíkov do kotla, v skákaní vo vreci, preťahovaní sa lanom, hádzaní uhlíkov do diaľky a  pripravili rôzne piesne a básne. Za čo boli odmenení imatrikulačným listom, sladkosťami, plyšákmi a drobnými hračkami. Tohoroční prváčikovia boli pasovaní do cechu žiakov našej školy a sľúbili, že úspešne priletia a zvládnu všetkých deväť rokov základnej školy.

            Ceny venovalo naše Rodičovské združenie. Vďaka patrí našim deviatakom: Lucii Ondrisovej, Sofii Macháčovej, Alžbetke Kalmanovej, Dávidovi Jašovi, Christianovi Dubovskému a Viktórii Jašovej, ktorí okrem prípravy celej imatrikulácie vyzdobili i obidve triedy. Tiež triednym pani učiteľkám  PaedDr. JančovičovejMgr. Vetríkovej.

            Prváčikovia naši, nech sa Vám darí!

          • Trochu iná rodina - beseda

          • Na prvý pohľad by nikto z nás nevidel nič nezvyčajné. Krásna rodina s tromi rozkošnými deťmi v utorok 25.10.2022 zavítala medzi našich šiestakov a siedmakov. Rodina Kováčovcov prišla v rámci občianskej náuky, výchovy k manželstvu a rodičovstvu,  etickej a náboženskej výchovy porozprávať o tom ako k nim ich ratolesti prišli. Všetky tri ich detičky sú totiž adoptované. Maminka Magdaléna, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje ako "trochu iná rodina",  našim školákom porozprávala o ceste adopcie, prijatia, dôležitosti kontaktnej osoby ale aj o legislatívnych zákonoch, ktoré tento proces sprevádzajú. Diskusia bola obohatená o mnohé zaujímavé otázky z radov našich žiakov. Tešíme sa, že naša škola mala možnosť spoznať túto milú rodinu bližšie a dozvedieť sa niečo nové.

          • KSC Fontána 23.10.2022 o 16:30 - film ČIAPKA

          • Už túto nedeľu, v slovenskom dabingu! Vstupné 5,- €.

            Film Čiapka chce deťom pomôcť vyrovnať sa s ostrými hranami dospievania v dysfunkčných rodinách a ukázať im, že nie sú jediní, ktorí sa cítia osamelí a neakceptovaní a že vždy existuje východisko a životu nikdy nesmie chýbať kúzlo, kamaráti, radosť a zábava. Lebo rodina nie je iba mama, otec, či príbuzní, môže to byť ktokoľvek, kto vás akceptuje takých, akí ste a zabalí vás do teplej deky lásky a prijatia, aby ste sa mohli cítiť doma so sebou samým. Chceme deti inšpirovať k tomu, aby hľadali silu predovšetkým sami v sebe, aby objavovali a rozvíjali svoju jedinečnosť a aby si uvedomili, že život im mnohokrát prinesie to, čo si priali, no nie vždy úplne tak, ako to očakávali.

          • Ponožkový október 2022

          • Aj naša škola sa pripojila do verejnej medzinárodnej zbierky Ponožkový október.

            Nové ponožky rôznych veľkostí a farieb môžete priniesť do školy a vhodiť do čierneho vreca pred zborovňou, označeného plagátmi a ponožkami. Akcia trvá do konca októbra.

            Vyzbierané ponožky odnesieme do zberného miesta na Kukučínovej ulici v Piešťanoch. Dúfame, že sa do zbierky zapojí čo najviac žiakov s dobrým srdiečkom! Vopred všetkým pekne ďakujeme!

            Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi. Organizuje ju charita Podaj ďalej z Prešova po celom Slovensku. Ak sa chcete dozvedieť viac, čítajte na facebooku stránku Ponožkový október.

            Podarilo sa! Aj menej je viac, ako nič. Ďakujeme, že ste prispeli ❤️.

          • Svetový deň pošty - III. oddelenie ŠKD

          • V treťom oddelení školského klubu si deti pripomenuli svetový deň pošty. Malí školáci si našli školu až zo Spišskej Novej Vsi s ktorou sa dohodli, že si vymenia listy. 26 žiakov druhého a štvrtého ročníka napísalo krásny list, priložili obrázok a drobnosť, ktorou potešili svojich nových kamarátov. Naše detičky mali obrovskú radosť z toho, že sa naučili písať list i z toho, že si našli nových kamarátov o ktorých sa z ich listov niečo dozvedeli. A radosť na konci týždňa keď do školského klubu dorazila skutočná pošta s listami pre našich malých pisateľov sa dala krájať.

          • Deň starých rodičov - VI.ročník

          • Kedy ste naposledy povedali svojim blízkym, že ich máte radi? Naši šiestaci si počas hodín občianskej náuky spomenuli na svojich starých rodičov. Keďže október je mesiacom úcty k starším ľuďom pri téme rodina sme nemohli nespomenúť babky a dedkov. Naši šiestaci si navzájom ukázali fotky svojich starých rodičov, spomínali na krásne zážitky, ktoré s nimi zažili či na obľúbené jedlá. Sami si uvedomili akým obrovským darom starí rodičia sú. A preto im to aj povedali. Po zazvonení telefónu nejedna babka či dedko počuli slová "Ahoj babi, len som ti chcela povedať, že ťa veľmi ľúbim" či "Ahoj dedo, mám ťa rada".  Všetci sa zhodli, že podobné milé odkazy by sme mali svojim blízkym hovoriť častejšie. Tak neváhajte a povedzte to svojim blízkym aj vy.

          • Zber gaštanov

          • V mesiaci október sa už tradične koná zber gaštanov. Prvý piatok v mesiaci október sme so žiakmi využili na túto akciu. Počasie nám prialo a tak sme mohli spojiť príjemné s užitočným. Podarilo sa nám vyzbierať vrecia plné gaštanov. Žiaci si užíli pobyt na čerstvom vzduchu v príjemnom prostredí parku.

          • Deň otvorených dverí - SOŠ Záhradnícka, Piešťany

          • Čo všetko by sme sa mohli naučiť na Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch, sme zistili dnes počas Dňa otvorených dverí. Veľké množstvo odborov, ako napríklad záhradný dizajn, floristika, záhradníctvo, ale i pracovník marketingu sú veľmi príťažlivou možnosťou pri výbere strednej školy. Počas prehliadky sme videli, čo si zvládneme v záhrade svojpomocne vypestovať, ako vytvoriť grafický návrh záhrady, oboznámili sme sa i s rôznymi typmi strojov, ale najviac nás zaujal skleník s tropickými rastlinami. Tak možno i niektorý z našich deviatakov sa rozhodne vykročiť budúci rok týmto smerom.

          • Výchovný koncert "Ako zachrániť" /5. - 9.ročník/

          • Dňa 4.10. sa žiaci II. stupňa zúčastnili výchovného koncertu. Koncert sa uskutočnil pod názvom Ako zachrániť, ako poskytnúť pomoc. Už z názvu bolo jasné, aká bude hlavná myšlienka tejto akcie. Táto téma je veľmi dôležitá, pretože ľudský život a jeho ochrana je to najcennejšie Žiaci boli oboznámení s dôležitými číslami /spoločná tiesňová linka 112, hasiči 150, záchranka 158, mestská polícia 159 a iné/ aby v prípade nehody, alebo iného problému, vedeli privolať pomoc. Záchranárka zo záchrannej služby žiakom priamo na figuríne ukázala ako poskytnúť prvú pomoc. Potom si to mohli žiaci sami vyskúšať. Tí čo sa prihlásili ako dobrovoľníci boli veľmi šikovní pri praktických cvičeniach. Prednáška a praktické cvičenia sa prelínali s hudbou a spevom. Akcia bola veľmi prospešná, žiakom sa páčila, získali cenné vedomosti i praktické skúsenosti, ktoré budú môcť v budúcnosti v prípade potreby využiť.

          • Šarkaniáda - popoludnie v ŠKD

          • Šarkan svojím dlhým chvostom oblohu dnes zametá, farebnými mašličkami usilovne prepletá. Presne takto to vyzeralo na našom školskom dvore. Pestrofarebných šarkanov, ktorí zdobili oblohu bolo naozaj neúrekom. Všade naokolo bolo počuť detský smiech a radosť z toho ako vysoko dokážu vyletieť. Tešíme sa, že sme touto akciou spoločne mohli odštartovali jeseň v našom školskom klube. 

          • Výchovný koncert 1. - 4.ročník

          • Žiaci 1. stupňa sa dozvedeli a naučili základy prvej pomoci. Od zavolania na telefonickú linku 155 (aj to prečo volať práve 155), nahlásenia správnych a dôležitých údajov (ktoré sú to a prečo sú také dôležité), cez priebeh telefonátu, až po záchranu ľudského života a príchod zdravotníckeho personálu.