• Valentín v Bratislave

          • Pred jarnými prázdninami sa žiaci od 2.- 4. ročníka zúčastnili vlastivednej exkurzie do Bratislavy. Navštívili sme výstavu Cosmos Discovery v Inchebe, ktorá nás previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od ich počiatkov až po súčasnosť. Obsahovala stovky originálnych exponátov z USA aj Ruska, ktoré boli vo vesmíre, unikátnu zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet.

            Na výstave sme si prezreli v slovenskej galérii osobné predmety nášho 1. slovenského kozmonauta Ivana Bellu, dozvedeli sme sa, kto bol Jurij Gagarin, ako sa volal prvý pes, ktorý vyletel do Vesmíru i kto bol Enos.

            Pri príchode dostal každý žiak palubný lístok na ktorom bolo meno toho, za ktorého „letí“ a hraciu kartu, kde zbieral pečiatky po návšteve každej miestnosti na výstave.

            V závere výstavy si deti zakúpili drobné spomienkové predmety.

            Autobusom sme sa presunuli do centra mesta, kde na nás už čakali dva vláčiky, „Prešporáčiky“ a ďalšie super zážitky. Nasledovala jedinečná vyhliadková jazda – detský okruh, kde nás nahovoreným slovom sprevádzal Ľ. Feldek a deti. Pútavé rozprávanie nám priblížilo miesta, ktoré sme videli, ich históriu i zaujímavosti, ktoré boli doplnené rozprávkami a hodinový detský hradný okruh bol naozaj zaujímavý. Prešporáčik nás vyviezol na Bratislavský hrad, kde sme sa počas pauzy pokochali výhľadom na Bratislavu a okolie, prezreli sme si záhrady, odfotili sa na pamiatku pri Svätoplukovi. Vláčik nás odviezol nazad do centra mesta, kde nás ešte čakala vychádzka k Michalskej bráne. Po ceste sme si prezreli pamätihodnosti centra, SND, Slovenskú filharmóniu, Čumila, porobili fotografie na pamiatku a na úplný záver exkurzie sme sa občerstvili v McDonalde.

            Príjemne unavení, po celom dni a plní zážitkov, sme sa vrátili domov k rodičom.

            Valentín v Bratislave bol super!

            A.V.J.

          • Školské majstrovstvá okresu v stolnom tenise

          • V školských majstrovstvách okresu v stolnom tenise obsadili žiaci našej školy 5. miesto. V skupinovej fáze si chlapci poradili so ZŠ Banka 3:1, v ďaľšom zápase sme podľahli ZŠ Brezová 0:3 a v zápase o postup do semifinále sme v dramatickom zápase prehrali s Cirkevnou ZŠ 2:3. Následne v zápase o umiestnenie sme zdolali ZŠ Holubyho 3:1. Našu školu reprezentovali Michael Richtárik, Dominik Tuchyňa, Alex Mihalik a Matteo Valo.

            Žiačkam sa nedarilo a v zápasoch o umiestnenie prehrali všetky zápasy 0:3, postupne so ZŠ Moravany nad Váhom, ZŠ Brezovou, ZŠ Mojmírovou i ZŠ Vajanského a obsadili konečné 5. miesto. Školu reprezentovali Sofia Strečanská, Lucia Ondrisová, Simona Jesenská a Timea Košťálová

          • Fašiangový karneval

          • Na záver fašiangových veselíc sa spojilo naše CVČ, ŠKD, žiaci 8.A triedy a pripravili vo veľkej telocvični veľký fašiangový karneval pre deti 1. – 4. roč. Zúčastnilo sa ho 108 detí, ktoré boli všetky prezlečené za masky. Na jedno popoludnie patrila veľká telocvičňa mačkám, rôznym čarodejniciam, vílam, robotom, princeznám, motýľom, pirátom, šašom, kovbojom, tanečniciam, ale našiel sa tu i chutný donut, káva, syr, papagáj, raketa, minecraft, či leopard. Pripravili sme pre všetkých rôzne súťaže, v ktorých si jednotlivé masky vyskúšali svoju šikovnosť a zručnosť, ale hlavná bola diskotéku. Najviac sa všetkým páčila diskotéka s balónikmi. Na záver sme vyhodnotili 22 najoriginálnejších, najzaujímavejších, najpestrejších masiek, ktoré získali sladké odmeny.

          • Valentínky pre rodičov

          • Deti z ŠKD si s láskou pripravovali originálne darčeky pre svojich rodičov pri príležitosti sviatku sv. Valentína. Stihli vyrobiť venčeky so srdiečkami, ktoré sa dajú zavesiť.❤️Chceli im takto dať najavo, že ich veľmi ľúbia. Láska je vzácny dar, ktorý si zaslúži pozornosť nielen na Valentína. Prajeme Vám veľa lásky a krásny deň.

          • Školské majstrovstvá okresu v bedmintone dvojíc

          • V školských majstrovstvách okresu v bedmintone dvojíc v zápasoch o umiestnenie obsadili žiaci našej školy skvelé 2. miesto. Najskôr si poradili so ZŠ Vajanského 3:0 a vo finálovom zápase po dramatickom priebehu podľahli žiakom Gymnázia 1:2, keď o víťazstve súpera rozhodla až záverečná štvorhra. Našu školu reprezentovali Michael Richtárik, Teo Beneš a náhradník Dominik Tuchyňa.

            Žiačkam sa už tak nedarilo a v zápasoch o umiestnenie prehrali oba zápasy zhodne 0:3, najskôr so ZŠ Vajanského a neskôr aj so žiačkami Gymnázia a obsadili 3. miesto. Školu reprezentovali Sofia Strečanská, Lucia Ondrisová a náhradníčka Klaudia Kršíková.

          • Zdravý životný štýl - OBN, 7.trieda

          • Keď sa spojí kreativita, dobrá partia ľudí a cenná myšlienka nemôže to dopadnúť inak ako skvele. Na hodine občianskej náuky sa žiaci siedmeho ročníka poriadne zakusli do témy zdravý životný štýl. A keď hovoríme "zakusli" , nehovoríme to iba obrazne. Počas hodiny si pripravili chutné a najmä zdravé dobroty. Použili ovocie, zeleninu, chlieb, pečivo a ostatné dobroty, ktoré ponúkala domáca kuchyňa. Niektoré výtvory bolo naozaj škoda zjesť. Nájdete medzi obrázkami Garfielda, letný ostrov, Hermionu z Harry Potterra či Ovečku Shaun? Veríme, že sme aj vás inšpirovali k zdravému občerstveniu.

          • Návšteva z MsK Piešťany v 1.B

          • Pani Gregušová z MsK Piešťany sa venovala žiakom, pozorovala ako pracujú slovenské a ukrajinské deti na hodine. Pozorovala komunikáciu, inklúziu  a klímu v triede. Robila s deťmi aktivity po slovensky aj ukrajinsky vzájomne si jednotlivé slová žiaci prekladali. Aktivita aj hodina žiakov veľmi zaujala a páčila sa im.

          • Súťaž "Mladý záhradník"

          • 9. februára zorganizovala Spojená škola Rakovice v spolupráci s CVČ súťaž "Mladý záhradník", na ktorej sme rozhodne nemohli chýbať. Zúčastnilo sa jej 13 žiakov 8. ročníka, ktorí súťažili v rôznych úlohách zameraných na botaniku. Jedno z družstiev, zložené zo žiačok Alžbeta Viziová, Vanessa Folková a Sofia Strečanská, sa umiestnilo na úžasnom 1. mieste. Výherkyniam gratulujeme a zúčastneným ďakujeme.