• Jarná vychádzka na Čertovu pec

          • Krásne počasie, nádherný jarný les a dobrí kamaráti k tomu,  čo viac si želať na jarnú vychádzku. Keď je cieľom našej cesty naše obľúbené miesto Čertova pec, hneď sa lepšie kráča a príjemné zážitky sú isté. Autobusom sme sa zviezli na Havran, odtiaľ sme šľapali po modrej turistickej značke okolo Burkovej studničky až na Havran.  Dozvedeli sme sa, že v studničke je pitná voda a dokonca pri mokradiach okolo žijú salamandre škvrnité, dokonca sme aj 1 videli. V jaskyni  Čertova pec sme videli malých netopierov, zastrčených v dutinkách skál. Na Čertovej peci sme nakŕmili čerstvou trávou malé prasiatka, kozičky, jeleňov a danielov. Odtiaľ sme sa zviezli autobusom do Piešťan. Tešíme sa na budúcu vychádzku.   

          • Čo všetko vieme o JABLKU?

          • Tak sa volala súťaž, ktorá žiakov našej školy sprevádzala počas skoro dvoch mesiacov a vyhlásil ju Plantex. Bola to naša téma najmä v rámci hodín pracovného vyučovania a informatiky.

            Starší žiaci na hodinách informatiky tvorili prezentácie a mladší kreslili  v grafickom editore.  Prezentácie poslúžili ako pomôcka pre žiakov 1. stupňa. Prváci si vypĺňali Jablĺčkový rozvrh  a do rozvrhov nalepovali, koľko jabĺčok denne zjedli a vyfarbovali vymaľovánky. Druháci tiež počas týždňa pracovali na tom, aby boli zdraví a ich snahu zaznamenávali tiež do Jablĺčkového rozvrhu a na pracovnom vyučovaní vytvárali jabĺčkové obrázky z plastelíny. Tretiaci vytvárali jabĺčka vo forme mozaiky a štvrtáci netradične, Gombíkové a látkové jabĺčka. Najkrajšie práce a materiály sme si umiestnili na chodbe školy na nástenky a na pamiatku sa pri nej odfotili.