• Navštívili sme Domov seniorov v Moravanoch nad Váhom

          • V stredu 8.6. sme sa vybrali do Domova pre seniorov v Moravanoch nad Váhom, kde sme spríjemnili dopoludnie seniorom našimi ľudovými piesňami, ktoré si dokonca pospevovali s nami. Zazneli piesne: Páslo dievča pávy, Húsky biele húsky, Zaplece mi mamko vrkoč, Červené jabĺčko a pod. Po vystúpení sme spolu so seniormi vyrábali obrázky, ktoré im spríjemnia ich izbičky. Dokonca si niektorí spravili i 2 obrázky.  Dievčatá potom vyrobili obrázky pre všetkých 38 dôchodcov, aby aj ležiacim spravili radosť. Trocha sme sa s nimi porozprávali a zistili sme, že najstaršia pani má úctihodných 94 rokov. Seniori pochváli dievčatá ešte dodatočne za vianočné a veľkonočné pozdravy a boli všetci veľmi vďační za príjemné dopoludnie, ktoré sme s nimi strávili. Aj nám sa s nimi dobre robilo a tešíme sa na spoluprácu do budúcna.

          • Čítanie je super

          • Dňa 7.júna sa žiaci 2.A, 3.A a 3.B zúčastnili na podujatí "Čítanie je super" v Mestskej knižnici. Z obľúbených festivalových rozprávok čítal veľvyslanec Českej republiky na Slovensku Tomáš Tuhý, primátor mesta Piešťany Peter Jančovič. Podujatie bolo spojené s dramatizovaným čítaním z knihy Pán Nápad zachraňuje svet. 

          • "Slovenskô ako maľované"

          • Žiaci našej školy sa zapojili v mesiaci máj do celoslovenského projektu spoločnosti Lídl "Slovenskô ako maľované", ktorý bol pod záštitou MŠVVaŠ SR a snažili sa získať pre našu školu výpočtovú techniku. Všetky školy na Slovensku boli rozdelené do 8 kategórii podľa počtu žiakov. My sme súťažili v 5. kategórii a podarilo sa nám nazbierať 150 hlasov /kartičiek so súťažnými kódmi/. Vyše polovicu hlasov nazbierali naši druháci! Pani učiteľka im zakúpila knihu, do ktorej lepili nálepky. Aj keď sa nám nepodarilo vyhrať výpočtovú techniku, zaujímavá kniha o Slovensku, jeho regiónoch, remeslách, nárečiach, chutiach nám bude slúžiť ako pomôcka na hodinách vlastivedy vo vyšších ročníkoch. Do knihy sa nám podarilo nazbierať 172 nálepiek, chýba nám už len  posledných 8 a kniha bude kompletná! 

          • Školský výlet 5.B a 6.trieda

          • V posledný májový deň piataci z béčky a šiestaci navštívili skanzen vo Vychylovke. Prezreli si, ako žili ľudia v minulosti v chudobných dedinách Kysúc. Navštívili aj známe Jánošíkove diery v Terchovej, kde úspešne zdolali Nové a Dolné diery obklopené krásnou prírodou. Počasie bolo na jednotku, takže výlet sa vydaril.

          • Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2022

          • To, že sa leto blíži nám okrem zvyšujúcich sa teplôt symbolizuje v našom meste aj jedna milá udalosť. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny patrí už tradične k jednej z najkrajších udalostí v našom meste. Naša škola sa i tento rok zapojila do tradičného sprievodu. Spoločnosť nám robila ľudová hudba z Krakovian, historické kočíky, živé sochy, športovci, starší kamaráti zo stredných škôl nášho mesta. Sme veľmi radi, že sme sa mohli tento rok zúčastniť, počasie nám prialo a tak i nálada reprezentujúcich žiakov našej školy bola skvelá.

          • Oslava MDD v I.oddelení ŠKD

          • Ku dňu detí neodmysliteľne patrí more zábavy. Aj na školskom dvore sa rozliehal smiech a radosť. O tom, že to bol super piknik s rozmanitým jedlom, výbornou zábavou a, že si deti užili, vás presvedčia aj fotografie z akcie.

          • Predškoláci z MŠ Scherera na návšteve u prvákov

          • “Poznáte sa?” Určite áno. A my sme sa mohli presvedčiť, že mať starších a o trošku skúsenejších kamarátov je super. Naši prváci vo svojom kráľovstve vo štvrtok 2.6.2022 privítali svojich budúcoročných nástupcov. Predškoláci z MŠ Scherera prišli pozrieť, ako to v takej veľkej škole chodí. Ukázali našim prvákom ako sa vedia podpísať, preverili si vedomosti, ktoré sa školáci za tento školský rok naučili. Spoločne si zaspievali, zahrali si matematický súboj, či vyskúšali prvé písmenká na skutočnej veľkáckej tabuli. Na pamiatku si odniesli výkresy, obrázky a malé darčeky od školákov ale i papierové chobotničky. “Presne takéto sme si vyrábali aj my na začiatku školského roka” oznamovali veľkí školáci. “Teraz je rad na Vás, tešíme sa. Dovidenia v septembri” 

          • Povedzme NIE diskriminácii

          • Všetci sme si rovní, ale nie sme rovnakí. Tak znie tematický celok občianskej náuky, ktorý sme vo štvrtok 2.6.2022 ukázali v praxi. Zážitkové vyučovanie, ktorého cieľom bola prevencia diskriminácie sme využili naozaj naplno. Na hodinu občianskej k žiakom zo 7.B zavítali spolužiačky a spolužiaci našej školy z Ukrajiny. Spoločne sme prehlbovali vzťahy vzájomnými rozhovormi, spoznávali sa a zahrali sme si hru “Klbko priateľstva”. Pri tejto hre si žiaci medzi sebou vymieňali komplimenty. Pri aktivite s farebnými lístočkami sme si uvedomili, že do skupín sa nezaraďujeme iba podľa farby ale najmä podľa vzťahov v našom živote. V závere hodiny sme ukázali jednotu a spoločne postavili vežu zo špagiet. A prečo práve špagety? Snáď ako príklad, že aj netradičné veci, možnosti a situácie nám môžu priniesť veľa dobrého.

          • Ako deti oslávili MDD v III.oddelení ŠKD

          • Akoby podľa vás mohol vyzerať deň splnených prianí ? Podľa detí zo školského klubu v ňom vraj nemôžu chýbať palacinky a šľahačka. A Deň detí je predsa ideálna príležitosť na splnenie týchto prianí. Deti zo školského klubu dnes súťažili v tom, kto zje skôr donut na šnúrke bez pomoci rúk, tancovali, zahrali si sladké pexeso či vzájomne sa "po slepiačky" kŕmili jogurtom. Deti tento deň zhodnotili na 10 bodov z 10. Domov odchádzali so srdiečkom plným radosti a mohli tak spokojne svoj sviatočný deň osláviť so svojimi rodičmi a blízkymi.

          • Piešťanské pávy

          • Na krúžku výtvarných techník pracujeme pravidelne s rôznym materiálom. Tentokrát sme zo šišiek, pierok a korálikov vytvorili krásnych pávov. A prečo práve pávov? To sme sa dozvedeli po prečítaní povesti o hrade Bana. Zistili sme, prečo sú v súčasnosti na Kúpeľnom ostrove  pávy a ako ľudia prišli na to, že piešťanské blato lieči. Práca, i keď bola náročná, nám išla od ruky a deti si odniesli domov prekrásne šiškové zvieratká symbolizujúce to „naše piešťanské“.

          • Olympiáda v ľahkej atletike pre 1. - 4. ročník

          • Olympijský deň sme uskutočnili 27.5. ako olympiádu v ľahkej atletike pre žiakov 1.- 4. roč. Slávnostné otvorenie prebehlo za zvukov olympijskej hymny. Na povzbudenie do športovanie zatancovali naše malé tanečníčky z krúžku moderného tanca.  Sľub za všetkých pretekárov, že budú pretekať čestne a v duchu fair play sľúbila Vivien Tuchyňová žiačka 4. roč, a za všetkých rozhodcov Rasťo Lekár z 9. triedy. Slávnostné príhovory p. riaditeľky S. Podhradskej a pána A. Hlaváča so zapálením pochodne a silnými výkrikmi 3 x hurááá na dobré výkony olympiáda bola otvorená.

            Celkom pretekalo 122 detí, v 4 disciplínach: beh na 60m, beh na 250 m, skok do diaľky a hod kriketovou loptičkou. Deti pretekali po jednotlivých ročníkoch v kategóriách dievčatá a chlapci. V každom ročníku sme vyhodnotili i absolútneho víťaza za dievčatá a chlapcov. Na stanovištiach pomáhali pri organizácii jednotlivých disciplín žiaci deviateho ročníka, za aktívnej pomoci našich bývalých žiačok. Krásne športové podujatie nám umocnilo i pekné počasie, ktoré prialo všetkým výkonom. Ďakujeme POV a nášmu Rodičovskému združeniu za ceny: tričká, medaile, diplomy, fľaše, šiltovky, pexesá a malé medaile. Gratulujeme všetkým víťazom a všetkým pretekárom. Podarilo sa nám  naplniť olympijské heslo : Rýchlejšie, vyššie, silnejšie a Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.