• II. oddelenie ŠKD

          • V 2.oddelení v ŠKD sa žiaci zamysleli nad povolaniami, ktoré sa im páčia a sú v našom živote dôležité.Tie si potom nakreslili. Navštívili sme aj exotické zvieratá a ponorili sme sa do života chrobákov. Napokon sme sa rozprávali o znečistení našej planéty. Tu si naši žiaci uvedomili,aké je dôležité ju chrániť. Ich výtvory na chodníku boli toho dôkazom. V. Macháčová

          • Domček pre hmyz

          • V 2.oddelení ŠKD sme sa so žiakmi rozprávali,aký je pre nás dôležitý hmyz. Preto sme sa rozhodli,že si vyrobíme domček (hotel )pre hmyz. Snáď sa tam bude chrobáčikom páčiť. V. Macháčová

          • II. oddelenie ŠKD

          • Žiaci z druhého oddelenia vyrobili vtáčie búdky z tetrapakov. Pekne si ich vyzdobili a naplnili semienkami. Snáď potešia vtáčiky. V. Macháčová

          • „Láska kvitne v každom veku“

          • „Láska kvitne v každom veku“, sa nazýva celoslovenský projekt, ktorého zimnú verziu  : „ Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, veľmi dobre poznáme a každoročne sa do nej zapájame spolu so žiakmi našej školy. Potešilo nás, že nás oslovilo  o.z. Koľko lásky,  s novým projektom , na tému kvetín.

            Rozhodli sme sa, že sa do nádhernej kvetinovej výzvy spolu so žiakmi našej školy zapojíme i tentoraz a s radosťou sme sa prihlásili. Vybrali sme si zariadenie Alzheimer centrum Piešťany a dohodli sa s nimi, že pre 103 klientov vyrobíme kvetinové pozdravy, 3D kvietky, zakúpime živé kvety a pripravíme program.

            Začali sme radostným tvorením pozdravov, kvetov a nakoniec sa nám podarilo vyrobiť 241 ks pozdravov, 3D kvietkov a popritom sme nacvičovali program . Taktiež sme zohnali i 24 živých kvietkov v kvetináčoch, ktoré už skrášľujú spoločné priestory v Alzheimer centre a sponzorsky nám ich darovalo Záhradné centrum Charvát v Piešťanoch.

            Nadišiel magický dátum 6.6.24 a vybrali sme sa s 23 deťmi do zariadenia, kde nás už netrpezlivo čakali nielen klienti, ale i personál zariadenia. Milé bolo privítanie, keď nás, prichádzajúcich, netrpezlivo očakávali už v oknách  personál i niektorí klienti a mávali nám. Jedáleň už bola plná túžobne čakajúcich starčekov i stareniek.

            Náš program uviedla ôsmačka Sárka a aj sprevádzala konferovaním počas celého vystúpenia.

            Starčekov i starenky v úvode potešili ľudové piesne v podaní Tamarky a Viky, po nich sa predstavili rozkošné prváčky s tančekom  a básničkami.

            O tom , že naši štvrtáci vedia tancovať a milujú i súťaže, svedčí fakt, že sa predstavili svojou verziou súťaže : Let´s Dance a zatancovali valčík, polku, no i salsu . V týchto chvíľach sa ku nim spevom i tancom pripojili i klienti Alzheimer centra a tancovali so svojimi opatrovateľkami. Babičky s úsmevom spievali spolu s nimi ľudové piesne : „Dedinka v údolí“, „Jedna ruža, dve ruže...“.  Po ich vystúpení zatúžila po čarovnom prsteni piatačka Viky, ktorá túžila v básni po tom, aby sa mladí ľudia správali lepšie k starčekom i starenkám.

            Ďalej sa vystúpenie nieslo na tónoch tancov a básní. V závere vystúpenia sa predstavili naše tretiačky, ktoré si pripravili nádherný tanec sedmokrások. Našim kultúrnym programom sme sa poďakovali starčekom a starenkám aj za ich prácu počas uplynulých rokov, ktorú vykonávali na rôznych pracoviskách, za všetku dobrotu a múdrosť, ktorú odovzdávali a odovzdávajú mladej generácii.

            Ďakujeme za projekt, ktorý nás chytil za srdce, vďaka nemu, tú jeho silu lásky odovzdávame ďalej deťom a deti sa učí, čo je to s láskou nachystať radosť starčekom a starenkám, aj keď ich nepoznajú. Deti sa tešili a dlho o tom rozprávali od vystúpenia, akú radosť mali babičky a dedkovia, ako ich objímali, ďakovali a stískali a vďaka tomu odovzdávali lásku ďalej. Bola to silná akcia a nás hreje na srdiečkach pocit dobre vykonanej práce!

            Vám, z detského srdiečka vľúdny pozdrav s prianím letí, veľa zdravia, šťastia, lásky, to vám prajú všetky naše deti. Nech Vám úsmev zdobí tvár a srdiečko hreje, naša láska a úcta k Vám.

            „Láska kvitne v každom veku“

            Mgr. Anna Valentovičová Jánošková

          • ,,Schererka" otvorila Letnú sezónu

          • Žiaci 1. a 2. stupňa sa zúčastnili na Otvorení Letnej Kúpeľnej sezóny, kde prezentovali našu Základnú školu. Na otvorení sezóny sa žiaci vyfotili aj s hercom p. Jozefom Vajdom. Krásnu atmosféru v sprievode si užili mladší aj starší žiaci. Za spoluprácu rodičom a žiakom srdečne ďakujeme! Mgr.Vetríková a p. Melicherová

          • Sladké jahôdky

          • Dňa 29.mája sa dievčatá  krúžku : „Objavujeme Piešťany“ zúčastnili spoznávania okolia našej obce a navštívili obec Veselé a firmu Plantex, s.r.o., ktorá je našim dodávateľom školského ovocia. V rámci programu sa dozvedeli zaujímavosti o pestovaní ovocia, prezreli si sady, videli v sade i srnku, ktorá sa hostila na jabĺčkach a pochutnali si na voňavých jahôdkach, ktoré si samé nazberali. Akcia sa dievčatám veľmi páčila a voňavé jahôdky si doniesli i domov. A.V.J.