• Veľkonočné vence

          • Veľká noc, to sú sviatky jari, ktoré oslávime aj peknou výzdobou našich domov. Dievčatá a chlapci z krúžku aranžovania dnes vyrábali jarné venčeky  a na ich výzdobu použili kde-čo. Od mašličiek, vajíčok, drevených ozdôb zajačikov, vtáčikov, kuriatok či  kvietkov a lístkov. Venčeky budú skrášľovať dvere, steny  alebo stoly.

             

            Jar už prišla,
            slniečko svieti,
            na lúke rozkvitli
            voňavé kvety.
            Nie je to klam, ani čary
            sú tu krásne sviatky jari.
            Naplnia láskou, pokojom
            každučké srdce, každý dom!

             

          • Hollého pamätník - školské kolo

          • Dňa 14.3.2024 sa zišli naši najlepší recitátori na školskom kole v recitačnej súťaži Hollého pamätník. Súťažilo 28 žiakov v troch rôznych kategóriách. Konkurencia bola naozaj veľká, ale víťaz môže byť v každej kategórii len jeden. Na prvých miestach sa umiestnili nasledovné žiačky: Terezka Borovská (4. roč., poézia, I. kategória), Laura Valachová (4. roč., próza, I. kategória) a Nina Frederika Drličková (8. roč., próza, III. kategória). Víťazom gratulujeme a všetkým súťažiacim ďakujeme nielen za prednes, ale aj za vytvorenie príjemnej atmosféry počas súťaže. Mgr. Kovalinková

          • Zimné spomienky

          • V zime sme s deťmi na krúžku výtvarných techník poctivo tvorili, lepili, strihali, farbili a výsledkom boli vždy nádherné výtvory, ale i takáto milá spomienka na naše spoločné utorkové chvíle. Mgr. Šišková

          • Putujeme za ľudovou piesňou

          • Dňa 13. marca  2024 sa zúčastnili naše žiačky: Simonka Kurtišová (7.A), Sárka Macháčová (5.A), Tamarka Macháčová (3.A) a Viktorka Černáková (5.A) hudobnej súťaže "Putujeme za ľudovou piesňou", ktorá sa konala v CVČ v Piešťanoch. Dievčatá spievali nielen silným hlasom, ale aj radostným srdcom. Napriek tomu, že sa im nepodarilo umiestniť na stupienku víťazov, sme na ne právom hrdí! Ich prípravy boli obdivuhodné. Spevu sa venujú aj vo svojom voľnom čase a nebolo tomu inak, ani počas prestávok v škole. Okrem hudobného a estetického zážitku si odniesli aj nové priateľstvá a skúsenosti od ostatných súťažiacich. Víťazom spoločne gratulujeme a dievčatám prajeme, aby s rovnakou chuťou aj o rok putovali za ľudovou piesňou. Mgr. Pajtová

          • Okresné kolo v bedmintone

          • V okresnom kole v bedmintone štartovali naše družstvá pod vedením Tomáša Nemerguta, ktorý dokonale zastúpil Ladislava Lacka. Ten sa zúčastnil na inej akcii školy. A práve on sa porozprával s našimi lídrami a najlepšími športovcami školy za predchádzajúci školský rok Michaelom Richtárikom a Sofiou Strečanskou o skvelých výsledkoch družstiev chlapcov i dievčat.

            Ladislav Lacko: Chlapci bojovali o postup v 2 skupinách. Naše družstvo sa postupne stretlo s družstvami ZŠ M.R. Štefánika Piešťany a Cirkevnou spojenou ZŠ Piešťany. Miško, priblíž nám výsledky nášho družstva v skupine.

            Michael Richtárik: Úvodný zápas so ZŠ M.R. Štefánika Piešťany  sme mali od začiatku pod kontrolou, keď štvorhru sme s Alexom Mihalikom vyhrali s prehľadom 2:0. Už v ďalšom zápase Alex zničil svojho súpera rozdielom triedy a upravil stav zápasu na 2:0. O víťazovi bolo rozhodnuté. Ja som hral výsledkovo tesnejšie, ale zvládol som to bez problémov, čím som výsledok zápasu prikrášlil na konečných 3:0.                                                                                                    Druhý zápas v skupine proti favorizovanej Cirkevnej spojenou ZŠ Piešťany sme otvárali štvorhrou, ktorú sme po dramatickom priebehu v oboch setoch ovládli a zvíťazili sme 2:0. Následne Alex zvládol svoj zápas, keď v závere setov bol trpezlivejší a zvíťazil 2:0. Ja som hral s Alexom súčasne, aj z toho dôvodu som priebeh Alexovho zápasu nesledoval. Prvý set som prehral, no po Alexovom víťazstve som hral uvoľnenejšie a v druhom aj treťom sete som zahral takticky veľmi dobre, zápas som otočil a zvíťazil som 2:1. Bolo vidieť že po mojom víťazstve v druhom sete súper strácal sily, robil veľa chýb, naopak, ja som zachoval chladnú hlavu. Bol som v lepšej pozícii pár bodov od výhry, tak som začal zabíjať údery a všetko mi vychádzalo. Víťazstvo 3:0 nad favoritom bolo cenné, ako aj skutočnosť, že sme sa stali víťazmi skupiny bez prehry.

            LLacko: V semifinále sme narazili na súpera zo ZŠ a MŠ Banka. Súper mal na poste jednotky závodného hráča...

            Michael Richtárik: Tak ako každý zápas, aj semifinále sme začali štvorhrou. Súper mal rozdielnych výkonnostných hráčov, takže sme takticky hrali na slabšieho. Taktika nám vychádzala od začiatku až do konca a už v prvom zápase sme položili základy pre postup do finále. Alex Mihalik v zápase „dvojok“ potvrdil svoju dominantnosť, zvíťazil rozdielom triedy a mohli sme oslavovať postup do finále. V závere som v zápase „jednotiek“ tímov tesne podľahol súperovi, keď v závere 2. setu som už šetril sily na finálový duel. Súper kozmeticky upravil skóre na 2:1.

            LLacko: Michael, hral si na poste jednotky družstva, kde si nastupoval proti najlepším súperovým hráčom, ktorí bedminton robia závodne. Ako sa ti podarilo sa s touto skutočnosťou vyrovnať?

            Michael Richtárik: Pán učiteľ Nemergut mi povedal, že mám využiť svoju kondíciu a hrať dlhé údery až na zadnú čiaru a súpera čo najviac rozbehať. Túto taktiku som preferoval vo všetkých mojich zápasoch, hoci sa víťazstvá nerodili ľahko.

            LLacko: Vo finále sme sa stretli s hráčmi domáceho Gymnázia, ktorí boli opäť favoritmi. Napriek tomu, že súperi mali v družstve závodných hráčov, čo podľa teba rozhodlo o tom, že sme získali titul Majstra okresu bez prehry?

            Michael: Základy na zisk titulu Majstrov okresu sme opäť položili v úvodnom zápase štvorhry. Aj napriek dohodnutej taktike sme nevedeli, čo máme od súperov očakávať. Úvodný set nám síce ušiel po zbytočných chybách, keď sme prehrali 9:15. V druhom sete sme prestali chybovať a po víťazstve 15:11 sme sa ocitli v treťom sete. V ňom sme pokračovali v dohodnutej taktike, keď sme drvivú väčšinu úderov smerovali na slabšieho hráča súpera. Dlhé a vysoké údery na zadnú čiaru robili súperovi obrovské problémy, pričom sme ťažili z našej výbornej kondície. Tretí set sa stal opäť našou korisťou, keď sme zvíťazili 15:10 a začali sme cítiť, že môžeme súpera zdolať.

            Vo dvojhrách súper však svojho lepšieho hráča postavil na druhej pozícii a aj keď Alex svoj zápas prehral 2:0 po setoch 15:11 a 15:10, na rozhodujúci duel som nastúpil proti slabšiemu hráčovi súpera. Vedel som že ho môžem poraziť tak som dal do toho všetko. Prvý set som ho zlikvidoval 15:3 a uvedomoval som si, že víťazstvo je blízko. Bolo vidieť, že aj súper to vedel hrať a hoci sa snažil v druhom sete čoraz viac, bol už zjavne unavený. Musel som zachovať chladnú hlavu, rozdával som dlhé, rýchle údery v kombinácii s krátkymi, čím som si vytváral pozíciu na ukončenie výmeny. Bez väčších problémov som súpera zdolal 15:10, celkove 2:0 na sety. Celý zápas sme ovládli 2:1 a oslavy mohli začať!

            LLacko: Celému tímu, ktorý tvorili Michael Richtárik, Alex Mihalik a náhradník Dominik Tuchyňa gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

            LLacko: Skvelý úspech dosiahli aj dievčatá. Sofia, skús nám priblížiť priebeh okresného kola v bedmintone dievčat.

            Sofia Strečanská: Dievčatá hrali od začiatku o umiestnenie. V porovnaní s chlapcami, dievčatá hrali sety do 21. V prvom zápase sme nastúpili proti jasným favoritkám z Gymnázia Piešťany. Súperky mali v tíme závodné hráčky, takže o víťazovi zápasu od začiatku nebolo pochýb. Cieľom však bolo dobre sa rozohrať na ďalší zápas. V úvodnej štvorhre nás súperky od začiatku valcovali a prehrali sme 0:2 na sety. Vo dvojhre nastúpila Simonka Jesenská na druhej pozícii. Svoj zápas tiež prehrala 0:2 na sety a o víťazovi celého zápasu bolo rozhodnuté. V zápase jednotiek mi súperka – Majsterka Slovenska nedala šancu, prehrala som 0:2 na sety a celý zápas sme prehrali 0:3. V zápasoch sme sa snažili, bojovali, no súperky boli jasne lepšie. Náš prvý zápas som brala ako výhodu, keďže som sa mohla rozohrať a zžiť s raketou.

            LLacko: V ďalšom zápase so ZŠ Štefánika Piešťany sme hrali o 2. miesto...

            Sofia: Očakávali sme ťažký, vyrovnaný a dramatický zápas, čo výsledok aj potvrdil. Základ víťazstva viedol cez víťazstvo vo štvorhre. So Simonkou sme boli veľmi koncentrované a vedeli sme, že nemôžeme ani na chvíľu vypustiť. Prvý set neskončil pre nás veľmi dobre. Prehrali sme 12:21. V túto chvíľu sme si so Simonkou povedali stratégiu, ako budeme hrať. Dohodli sme sa, že budeme hrať na slabšiu súperku s údermi na zadnú čiaru, aby sme súperky rozbehali. Tie začali kaziť a skóre druhého setu sa začalo obracať. Vyhrali sme ho 21:12. Vedeli sme, že rozhodujúci set nebude jednoduchý. Tretí set bol veľmi vyrovnaný a dramatický so šťastným koncom pre náš tím, vyhrali sme ho 21:15. a zápas 2:1. Pán Nemergut pri nasadení hráčok na pozície zataktizoval, keď naše pozície vymenil, aby som hrala proti slabšej hráčke súperiek. Napriek tomu, že Simonka Jesenská hrala na prvej pozícii, zápas bol veľmi vyrovnaný až do konca. V závere oboch setov bola súperka šťastnejšia a po setoch 20:22 a 18:21 súperky stav zápasu vyrovnali na 1:1.

            LLacko: Nasledoval rozhodujúca dvojhra zápasu...

            Sofia: Prvý set ubehol veľmi rýchlo, nad svojou súperkou som dominovala a vyhrala som ho 21:11. Začiatok druhého setu to bolo vyrovnané, ale pán učiteľ Nemergut mi poradil, že mám súperku rozbehať do strán s kombináciou dlhších a kratších úderov. Po krátkej chvíli som jednoznačne nad súperkou vyhrala 21:12. Simonkina prehra nám vôbec nevadila, lebo sme vedeli že 2. miesto máme isté.

            LLacko: Celému tímu, ktorý tvorili Sofia Strečanská a Simonka Jesenská gratulujeme a tiež ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Prvouka a živočíšne spoločenstvá v 2.B

          • Žiaci 2.B sa na Prvouke učia živočíšne spoločenstvá a zaradenie živočíchov do rôznych skupín. Doma si vytvorili krásne projekty o kolónii mravcov, o stádach koní čí jeleňov, dokonca aj o včelstve či svorke vlkov, ktoré prezentovali svojim spolužiakom. Z jednotlivých projektov sa veľmi tešili a niečo nové sa aj dozvedeli.
            P.Uč. Mgr.Vetríková

          • Veľkonočné pozdravy

          • Veľká noc sa blíži a už pomaly začíname v rámci  krúžku aranžovania  s prípravami na výzdobu a potešenie našich najbližších a aj samých seba. Sadrové odliatky sa nám vydarili a v piatok sme sa popasovali s netradičnými veľkonočnými pozdravami. Najprv sme si pripravili podkladový farebný výkres pokreslený temperovými farbami. Potom sme vystrihovali rôzne zajace, sliepky, kohútikov, vajíčka a lepili ich na prvú stranu,  pridali vrúcne blahoželania a rýmovačky. Pozdravy onedlho doručíme  našim rodinám, babkám, dedkom, tetám, ujom, či kamarátom a kamarátkam. Mgr. Mikesková

          • Vyšlo 3. číslo časopisu SOVIČKA

          • V časopise nájdete:

             

            1. Úspechy vo vedomostných súťažiach

            2. Úspechy v športových súťažiach

            3. Tvorenie v ŠKD

            4. Kultúrne podujatia

             

            ... a veľa iného ;-)

             

            Preto neváhajte a čítajte tu

          • Sadrové odliatky veľkonočných zajacov a sliepok

          • Sadrové odliatky zajacov, sliepok, ktoré budú skrášľovať domáce prostredie detí z krúžku aranžovania, si dievčatá a chlapci vyrobili a následne vyfarbili. Každá figúrka iná farba, iný vzhľad. Mgr. Mikesková

          • Šálka k MDŽ

          • V rámci poobedia si deti zo 4. oddelenia ŠKD vyrobili pekné šálky pre svoje mamičky, ale aj babky, tety, sestry či pani učiteľky. na MDŽ. Medzinárodný deň žien, sa bude konať v rámci jarných prázdnin, ale my sme boli šikovníčkovia a darčeky už sme si nachystali dopredu. Všetko najlepšie všetkým ženám. Mgr. Mikesková

          • MDŽ v I. oddelení ŠKD

          • Medzinárodný deň žien (často označovaný skratkou MDŽ) je sviatok pripadajúci každoročne na 8. marec. Je to medzinárodne uznávaný sviatok, na ktorý nezabudli ani žiaci našej školy a spoločne s pani vychovávateľkou vyrábali pre svoje ,,mamičky – žienky“  malé prekvapenie.❤️🌷💐 S. Kučerová

          • 3. oddelenie ŠKD

          • 8. marec už tradične patrí všetkým ženám. A výnimkou nie je ani tento rok. Napriek tomu, že tento sviatok pripadá na jarné prázdniny deti z 3. oddelenia ŠKD nezabudli na svoje pani učiteľky, maminky, babičky, krstné mamy či tety. Síce o niečo skôr ale o to srdečnejšie im zo srdca želajú všetko len to najlepšie, najkrajšie a z celého srdca ďakujú za pomoc, lásku a starostlivosť. 🌸 PaedDr. Hlaváčová

          • Prázdninová Elektrárňa

          • Počas jarných prázdnin srdečne pozývame deti na popoludnie s ELOU, ktorá vás prevedie zákutiami bývalej obecnej elektrárne. Na vyriešenie hlavolamov a hádaniek v komikse bude potrebovať vašu pomoc.

            Na komentovanú prehliadku je potrebná rezervácia.  Vstupné: deti 7€ / dospelý doprovod 3€. Zľavnené vstupné: skupina nad 5 detí, dieťa 5 Eur.

          • Týždeň slovenských knižníc 4.3. – 8.3.2024

          • Mestská knižnica mesta Piešťany ponúka v uvedenom termíne poskytnutie ročného členstva zdarma pre nových, ale i súčasných čitateľov, ktorým už skončila alebo bude v marci končiť platnosť čitateľského preukazu.

            Pre získanie ročného členstva zadarmo je potrebné len navštíviť knižnicu vo vyššie uvedenom termíne. V prípade otázok  telefonujte na číslo +421 33 77 259 82 alebo napíšte na email dospele@kniznica.sk.

          • Pomôžme našej škole v súťaži

          • Vážení rodičia, naša škola sa zapojila do súťaže o ovocné stromy a kry. Školu môžete podporiť hlasovaním tu alebo použitím uvedeného QR kódu. Hlasovanie prebieha od 26.02. do 10.03. prostredníctvom formulára. Za vašu podporu vám ďakujeme.

          • Cisárove nové šaty

          • Dňa 22. 2. 2024 sme navštívili Nové divadlo v Nitre so žiakmi 3.A triedy. Predstavenie bolo " barokovo crazy " spracované, ako ho nazval režisér, o čom svedčili aj postavy dnešných svetových módnych návrhárov obsadených v činohre. Rozprávky H.CH. Andersena nitriansky umelci prepracovali skutočne netradične, čím v deťoch vyvolali úprimnú radosť. Vďaka tomu Dievčatko so zápalkami žilo aj naďalej. Predstavenie bolo plné zvratov a prekvapení. Herci zapojili do svojich dialógov aj niektorých žiakov a dospelých z publika. Pre zákaz fotografovania prinášame iba zopár fotiek, ale domov si odnášame jeden obrovský zážitok.    Pajtová

          • Fašiangový karneval

          • Na fašiangový karneval sa tešia hlavne naši najmenší práci až štvrtáci. V toto popoludnie sa premenia na princezné, víly, kvietky, monsterov, čertíkov, čarodejnice, lego kocky, tanečnice ale aj pirátov, vedcov, strašidlá, rozprávkové bytosti a rôzne zvieratká. Fašiangy sú najveselšie zvyky počas roka majú pôvod v predkresťanskom období a patria k zvykom spojeným s prelomom zimy a jari. Fašiangy vrcholia posledný týždeň pred veľkonočným pôstom.

            Tohoročný karneval pomohli pripraviť žiaci z 9. A triedy – Alexandra Drličková, Kaja Adamičková, Ondrej Galík, Micheael Rebro a Martin Niepel spolu s pani Mikeskovou, pani učiteľkami: Hlaváčou, Vetríkovou, Bielou, Lackovičovou a Ostrčilovou. Prišli nám zatancovať i dievčatá z piateho, siedmeho ročníka a z krúžku moderného tanca, ktoré spestrili a roztancovali všetky masky. Na záver sme vyhodnotili 20 najzaujímavejších, najoriginálnejších, najvtipnejších i najstrašidelnejších masiek, ktoré boli odmenené sladkosťami. Úplný záver karnevalu patril tancovaniu s balónikmi, ktoré nafúkali naši deviataci a darilo sa im výborne, veď ich nafúkali rovnú stovku. Mgr. V. Mikesková